Papricas de pui

Papricas de pui

Fiecare casa are o mancare pe care o face mai des decat altele, asa se face ca la noi papricas de pui este cea mai populara. Cand mai ai norocul sa o serveste din boluri de la Corund, ai un succes garantat la  papricas!
Reteta  este una de baza, puteti folosi un pui intreg, ba chiar se poate prepara si doar din piept de pui. Mai puteti adauga ardei gras, ardei iute sau chiar si un cartof. Boia iute puteti adauga dupa gust.

Ingrediente

1 pui mai mic
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
1 lingura de boia de ardei dulce
1/4 lingurita de boia de ardei iute
1 lingura de pasta de tomate
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta papricas de pui

Puiul se curata, se taie in bucati, se spala si se lasa la scurs sau se indeparteaza apa cu prosoape absorbante.
Ceapa se curata si se taie. Usturoiul se taie marunt.
Se rumenesc bucatile de pui in ulei.
Se scoate puiul din tigaie si se caleste ceapa.
Se adauga usturoiul, boiaua dulce si iute si pasta de tomate. Se amesteca si se adauga bucatile de pui si apoi o cana de apa.
Se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, pana cand carnea este fiarta.
Se serveste cu paine proaspata sau paste. De asemenea, este delicios si cu mamaliga si muraturi.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Papricas de pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.