Papanasi rusesti Sirniki

Papanasi rusesti Sirniki

Papanasi rusesti Sirniki. Clatite rusesti cu branza de vaci. Cum se prepara papanasii rusesti. Reteta de papanasi moldovenesti Sirniki. Desert cu branza de vaci.

Pana acum am incercat multe retete de clatite, pancakes pufoase, am facut chiar si clatite rusesti Oladi, asa ca urmatoarea pe lista de incercat a fost reteta de Sirniki. M-am oprit la reteta aceasta si a avut un mare succes. Atat de mare, ca a trebuit s-o repet de inca 2 ori intr-o saptamana. Copiii au spus ca sunt mai bune decat papanasii nostri. Sunt mai usor de preparat, asa ca mai putem alterna retetele.

Acesti papanasi rusesti difera de cei romanesti prin faptul ca contin mai putina faina, mai multa branza de vaci si nu contin drojdie. Nu se prajesc in baie de ulei, ci doar in tigaie.

Din compozitia de mai jos au iesit 10 papanasi, dar depinde si de cat de mari ii faceti. I-am servit cu smantana si dulceata de afine si a fost o combinatie perfecta!

Va recomand sa incercati si pancakes cu afine

pancakes cu afine

Merita sa incercati si placinta dobrogeana cu branza de vaci Ghisman

ghisman

Papanasi rusesti Sirniki

  • 450 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 65 gr faina, pentru compozitie
  • 45 gr faina, pentru prajit
  • 50 gr zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • ulei pentru prajit

Se servesc cu smantana si dulceata preferata.

Mod de preparare reteta Sirniki

Mai intai preparam compozitia.
Se sfarama branza de vaci cu ajutorul unei furculite.
Se adauga cele 2 oua si se amesteca bine. Se pun 65 gr de faina, zaharaul si sarea.

Se amesteca bine cu furculita, ca sa nu ramana cocoloase de faina sau de branza.
Compozitia trebuie sa fie omogena, nu subtire ca la clatite.

Cele 45 gr de faina se pun intr-o farfurie si se va folosi pentru a tavali papanasii, inainte de prajire.

Se ia o bucata din compozitie cu lingura sau cu lingura de inghetata, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei.

Se rumenesc pe ambele parti, la foc mic spre mijlociu.

Papanasi rusesti Sirniki

Se scot pe prosoape de hartie absorbante.
Se servesc cu zahar pudra, sirop de artar, miere sau frisca batura.
In mod traditional, se servesc cu smantana si dulceata preferata.

Papanasi rusesti Sirniki

Pofta buna!

Va las si reteta de Placinta creata cu branza de vaci sau placinta virus

placinta creata cu branza de vaci

Sa puneti pe lista de incercat si prajitura Fanta

prajitura Fanta

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.