Painici cu lapte

Cine ar refuza la micul dejun niste painici cu lapte proaspete si care sa contina si bucatele de ciocolata? Eu cu siguranta n-as fi in stare sa o fac.
Coman Ligia a raspuns invitatiei noastre de posta o reteta si ne-a adus aceste painici cu lapte foarte apetisante.
Daca nu gasiti pepite sau chipsuri de ciocolata, folositi ciocolata de menaj sau o tableta, dar sa fie de buna calitate si cu un continut ridicat de cacao.
Multumim Ligia pentru aceasta minunata reteta de painici cu lapte, iar pe voi va invit sa-i vizitati pagina cu retete.

Ingrediente Painici cu lapte

300 gr faina
60 gr de zahar
170 ml lapte cald
1 plic drojdie uscata
1 plic zahar vanilat
50 gr unt
cateva pepite sau bare de ciocolata
pentru uns:
1 ou + 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare reteta Painici cu lapte

Intr-un bol se amesteca laptele cald, drojdia si zaharul si se lasa la crescut 30 min.
Intr-un castron se pune faina, amestecul de lapte cu drojdia,zaharul si zaharul vanilat.
Se amesteca cu mixerul cca 5 minute, apoi se adauga untul in bucati mici si putina sare,apoi se amesteca cca 10 min.
Se lasa la crescut 1 ora, acoperit cu un prosop curat.
Dupa ce a crescut se preseaza compozitia ptr a scoate aerul apoi se ruleaza pe un blat si se taie 10 bucati.Se preseaza fiecare bucata cu un rulou, se pune cate o bara sau cateva pepite de ciocolata se ruleaza si se obtine o mini bagheta.
Fiecare bagheta se cresteaza cu un cutit, se pun intr-o tava si se lasa la crescut cca 30-40 min.
Dupa ce au crescut se ung cu un ou batut si 1 plic de zahar vanilat.
Se coc la cuptorul incins cca 15-20 min la 180°.
Se servesc calde cat si reci alaturi de o cafea buna sau cu o ciocolata calda, cacao cu lapte etc.
Pofta buna!

Incercati si voi Painici cu lapte180.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.