Ou posat metoda cu folie alimentara

Ou posat

Ou posat. Cum se prepara oul posat. Cum se face oul posat, cea mai simpla metoda.

Oul posat este unul dintre cele mai indragite alegeri pentru micul dejun. Este, de fapt, un ou fiert, dar fara coaja.
Fiecaruia dintre noi ii plac ouale intr-un anumit fel: omleta, ochiuri, scrob, papara, fierte, etc. Eu le prefer pe cele posate si trebuie sa recunosc ca nu imi ieseau de fiecare data asa cum vroiam. Ba se imprastiau in apa, ba nu le puteam scoate, ba se spargeau.
Apoi, am vazut la Jamie Oliver trei metode cu care n-ai cum sa dai gres.
Prima metoda este cea cu bolul, spargi oul in bol si ii dai drumul usor in apa fierbinte. Cea de-a doua este cea cu vartejul facut cu ajutorul unei linguri si cea de-a treia cu folie alimentara. In randurile de mai jos va voi prezenta ultima metoda. Eu le-am testat pe toate si au functionat.

Ingrediente necesare pentru reteta ou posat:

un ou
o cratita
apa
un bol

Cum se prepara oul posat

In primul rand este foarte important sa folositi oua proaspete pentru reusita acestei retete.
Ca sa verificati cat de proaspat este oul, trebuie sa-l scufundati intr-un pahar cu apa. Daca se scufunda, oul este proaspat, daca se ridica deasupra, au 2-3 saptamani. Mai puteti verifica si spargand oul intr-un bol, daca albusul nu este apos, oul este numai bun de folosit.

Se pune apa la fiert intr-o craticioara.
Se ia o folie alimentara si se pune intr-un bol. Se unge folia cu putin ulei.

Se sparge oul.

Se leaga folia.

Cand apa e fierbinte (nu trebuie sa dea in clocot, doar sa aiba bule mici pe fundul oalei), se scufunda punguta in apa.

Ou posat

Se fierbe cam 3 minute sau pana cand albusul e gatit.

Ou posat

Cum se serveste ou posat

Cel mai des, ouale posate se servesc cu paine prajita, la micul dejun, dar pot fi servite si cu sparanghel si bacon sau parmezan, cu ciuperci prajite, ba chiar si cu mancare de spanac sau urzici. Voua cum va plac?

Ou posat

Pentru micul dejun va mai recomand si:

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.