Uite ca nu am stiut ca egiptenii fac orezul altfel,cum am vazut reteta bineinteles ca a trebuit sa o incerc!Interesanta.Eu folosesc o oala din fonta,la fel cum e ceaunul,dar innegrita sa nu gatesc direct pe fonta. E cea mai buna pentru orez ca nu se lipeste si nu se arde.
Ingrediente:
1 cana orez cu bob lung
1 cana apa
1-2 lingurite ulei
sare
Se spala si se scurge orezul bine.
Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste.
Se adauga orezul si se prajeste putin,pana devine translucent,eu l-am lasat putin cam mult.
Adauga apa si sarea.
Da focul mare si cand a dat doua clocote,pune capacul si lasa-l la foc mic vreo 20 minute.
Nu se mai deschide capacul si nu se deranjeaza.
Nu trebuie amestecat si cand e gata apar niste gauri prin orez.
Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de a fi servit.
I had no idea that Egyptians cook this way,so once I saw the recipe I had to try it out. I fried the rice a bit too much,but it turned out ok .
Ingredients:
1 cup rice
1 cup water
1-2 T oil
salt
Wash and drain the rice.Allow the rice grains to dry as much as possible.
Heat the oil in a saucepan.
Fry the rice for about a minute,until the grains are translucent.
Add the water and salt to taste.
Bring to the boil for 2 minutes,then simmer gently,covered for about 20 minutes.
Wait until the rice is tender and the holes appeared.
Don’t stir while cooking.
Allow to rest for 10 minutes before serving.
Ce alb si frumos este.
nici nu se vede ca l-am prajit mai mult decat trebuia!
mmmm…imi place reteta!!!
danutza,mi s-a parut si mie interesanta si am incercat-o.
Am venit si eu la o portie de orez, e preferatul meu yumi,yumi.
pupici
Fix d-asta imi fac azi 🙂 si cand ma gandesc ce ma mai plangeam pe vas ca trebuie sa mananc orez..