Bucataria internationala,  Diverse

Naneh- Pasta de menta – Mint paste

For English version scroll down

Iata un ingredient ,esential zic eu,pe care il am tot timpul in frigider si pe care o sa-l gasiti foarte folositor. De obicei il folosesc la tzatziki,salate de cartofi,sosuri si bauturi din iaurt. Anul acesta am avut noroc si s-a facut menta pe balcon,deci e totul productie proprie. Mai putin sarea ca inca nu-s proprietara de mina:))
Reteta provine din nordul Iranului, dupa ce am achizitionat un borcan de pasta de menta,deja ma gandeam oare cum as putea sa reproduc si eu reteta. Nu stiam ca la noi asa se pastreaza verdeturile pe atunci.

Ingrediente:
1 cana de menta proaspata
sare grunjoasa,cam 2 linguri

Se spala si se usuca bine menta.
Se introduce in robot impreuna cu sarea.
Se depoziteaza intr-un borcanel sau container de plastic si se tine la frigider.
Se foloseste la sosuri,iaurturi sau unde se cere menta in combinatie cu sare.

Naneh – Mint Paste

It’s always in my refrigerator,but I didn’t think till now to post it,might be useful to someone.I use it in dips,potato salads,tzatziki,dressing and yogurt based drinks. It comes from Northern Iran and it keeps in the refrigerator for  indefinite time.

Ingredients:
1 cup mint ( I used the one I grew on my balcony)
2 T coarse salt

Wash and dry well mint leaves.
Use a food chopper to chop the leaves,not forgetting to add the salt.
It can be done by hand too.
Store in the refrigerator in a jar.

16 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.