Naneh- Pasta de menta – Mint paste

For English version scroll down

Iata un ingredient ,esential zic eu,pe care il am tot timpul in frigider si pe care o sa-l gasiti foarte folositor. De obicei il folosesc la tzatziki,salate de cartofi,sosuri si bauturi din iaurt. Anul acesta am avut noroc si s-a facut menta pe balcon,deci e totul productie proprie. Mai putin sarea ca inca nu-s proprietara de mina:))
Reteta provine din nordul Iranului, dupa ce am achizitionat un borcan de pasta de menta,deja ma gandeam oare cum as putea sa reproduc si eu reteta. Nu stiam ca la noi asa se pastreaza verdeturile pe atunci.

Ingrediente:
1 cana de menta proaspata
sare grunjoasa,cam 2 linguri

Se spala si se usuca bine menta.
Se introduce in robot impreuna cu sarea.
Se depoziteaza intr-un borcanel sau container de plastic si se tine la frigider.
Se foloseste la sosuri,iaurturi sau unde se cere menta in combinatie cu sare.

Naneh – Mint Paste

It’s always in my refrigerator,but I didn’t think till now to post it,might be useful to someone.I use it in dips,potato salads,tzatziki,dressing and yogurt based drinks. It comes from Northern Iran and it keeps in the refrigerator for  indefinite time.

Ingredients:
1 cup mint ( I used the one I grew on my balcony)
2 T coarse salt

Wash and dry well mint leaves.
Use a food chopper to chop the leaves,not forgetting to add the salt.
It can be done by hand too.
Store in the refrigerator in a jar.

Print Friendly, PDF & Email

16 Replies to “Naneh- Pasta de menta – Mint paste

  1. Cum adică s-a făcut menta pe borcan? La mine e cam anemică, nu știu ce să-i fac, am un fir subțirel care tot crește în sus, cu câteva frunzulițe mici. Nu știu ce să-i fac să se îndesească. Poate ai un truc cu borcanul să am și eu mentă frumoasă 🙂

  2. Oana:))) vezi ce se intampla daca nu recitesc ce am scris. Am vrut sa spun pe balcon,am plantat vara aceasta menta,prima tura nu a iesit,am mai plantat inca o data si m-am trezit cu o gramada de menta si oregano.Culmea ca si seamana. scuze ptr greseala.

  3. :))) Ce nostim! Totuși, întrebarea mea rămâne: I-ai făcut ceva să crească frumos, să se îndesească? Ai pus un fir sau mai multe? Sau e din sămânță? A mea e luată dintr-o curte unde creștea pe lângă gard, am luat două fire în primăvară, unul s-a uscat, unul a rămas, dar e anemic, crește doar în înălțime. Am recoltat doar vreo 5-6 frunzulițe toată vara 🙁

  4. anto,ne-au izolat blocul si vad ca inca toate sunt la locul lor,plus ca imi bate soarele in balcon toata ziua. Dar iarna nu-mi tine nimic nici mie,cum le aduc inauntru cum se usuca…numai rozmarinul a rezistat pana acuma. Pup

  5. Miha si oregano tot din seminte,dar la fel ca si menta,a iesit dupa ce le-am replantat. Mi se pare ca dupa prima plantare daduse iar frigul,dar am uitat sa scriu pe ghivece ce am pus si asa m-am trezit cu amestecul:)

  6. bonsoir,

    j’en mange souvent avec mustokhiar lorsque je suis à Rasht (Nord de l’Iran). Très très bon.

    sarvenaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.