Musaca de cartofi la Slow Cooker 7.5 l Digital Crock Pot

Musaca de cartofi la Crock Pot

Musaca de cartofi la Slow Cooker Retete la Crock Pot. Retete la slow cooker. Cum se prepara musacaua?

Am mai pregatit musaca la Crock Pot, unde am folosit cartofi fierti, dar voiam sa incerc si varianta cu rondele subtiri de cartofi. M-am oprit la o reteta sarbeasca. Reteta de mai sus a fost pregatita la un slow cooker cu functie de coacere.

Slow Cooker-ul de 7.5 l Digital Crock Pot este potrivit pentru cantitati mai mari si poate gati pana la 10 portii. Daca aveti un slow cooker mai mic, injumatatiti cantitatile. Acest slow cooker poate pregati ciorbe, supe, fripturi, aperitive, dar si deserturi.
Curatarea vasului ceramic se face foarte usor, inclusiv in masina de spalta vase. Afisajul electronic este usor de folosit, doar setezi nivelul de temperatura si timpul. Aparatul are si functia automata de pastrare la cald.

Ingrediente musaca de cartofi la Slow Cooker

2 kg de cartofi
1 kg carne tocata de porc
2-3 cepe
4 linguri de ulei
sare
piper
Pentru deasupra:
2 oua
200 gr smantana
200 ml lapte
sare si piper

Mod de preparare reteta musaca de cartofi la Crock Pot

Se pregatesc ingredientele.

Musaca de cartofi la Crock Pot

Ceapa se curata si se taie cubulete. Cartofii se curata de coaja si se lasa intr-un bol cu apa.
Se pune o tigaie mare pe foc si se adauga uleiul. Cand acesta s-a infierbantat se adauga ceapa.
Se caleste pana incepe sa se rumeneasca putin.

Se adauga carnea tocata si se caleste, avand grija sa nu ramana cocoloase. Se adauga sare si piper, dupa gust.

Intre timp, se feliaza cartofii rondele subtiri.
Se unge vasul Slow Cooker-ului cu ulei si se aseaza rondele de cartofi. Fiind primul strat, poate fi putin mai gros decat restul.

Musaca de cartofi la Crock Pot

Peste cartofi se presara putina sare si se pune o treime din carnea tocata, apoi un rand de cartofi si altul de carne tocata, ultimul strat fiind de cartofi.

Am impartit cantitatile incat sa am 4 randuri de cartofi si 3 de carne, dar se poate merge si pe 3 de cartofi si 2 de carne.
Intr-un bol se amesteca cele doua oua, smantana, laptele, sarea si piperul si se toarna uniform in vas.

Se pune capacul, se conecteaza la o sursa de curent si se seteaza pe HIGH pentru 2:30 ore.
Cand a expirat timpul, Slow Cooker-ul trece automat pe functia de „Pastrare la cald”.
Dupa 10 minute se poate portiona si servi. Se serveste fierbinte.

Musaca de cartofi la Crock Pot

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.