Muffins,briose si cupcakes

De fapt, muffins si briose nu sunt unul si acelasi lucru. Cum nu sunt nici cupcakes.
Diferenta dintre ele este ca muffins au consistenta unui chec si se fac cu praf de copt si (sau) bicarbonat de sodiu si au in compozitie ulei, iar briosele au la baza drojdie.

Iar un cupcake seamana cu un muffin, dar are in compozitie unt in loc de ulei si modul de preparare seamana cu al unui blat de tort. Si de obicei sunt ornate cu crema, martipan sau diferite ornamente.
De ce apare acelasi produs sub trei denumiri? Una dintre cauze este ca nu se cunoaste diferenta, alta fiind ca nu toti cei care isi scriu retetele vor sa foloseasca denumirea englezeasca, desi pentru muffins si cupcakes nu exista traducere in romaneste, eventual doar pentru cupcake, pe care o putem denumi prajitura in cana.

Si asa ajungem la de ce folosesc briose cand de fapt e vorba despre muffins. Fiindca retetele nu ar mai fi acccesibile celor ce le cauta, daca as sti ca toti vor muffins asta as trece in titlu, de aceea am ales ca unele retete sa aiba in denumire briose, desi de fapt nu sunt.

Secrete pentru muffins pufoase
Fiindca cel mai des prepar muffins, vreau sa va impartasesc cateva secrete pentru a obtine niste prajiturele pufoase:

– regula de baza este ca ingredientele uscate (faina,zaharul,praful de copt) se amesteca impreuna cu cele lichide (ulei, lapte, oua)
-nu se amesteca in exces,caci vom obtine muffins-uri lasate,fara volum si deloc pufoase. Secretul este sa le amestecam doar cat sa se incorporeze
– recomand folosirea hartiilor speciale pentru muffins,astfel curatarea tavii va fi mult mai usoara
– daca nu folositi hartie pentru muffins si ungeti formele cu ulei, atunci sa aplicati ulei cu o pensula doar pana la jumatatea formei si pe fundul ei. Astfel veti obtine muffins rotunde,frumos crescute
– sa nu umpleti formele,puneti compozitie doar in 3/4 din ea,daca le umpleti nu vor avea destul loc sa creasca

Print Friendly, PDF & Email

3 Replies to “Muffins,briose si cupcakes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.