Muffins insiropate cu cafea si crema de ciocolata

Muffins insiropate cu cafea si crema de ciocolata. Reteta de muffins cu ciocolata. Desert de casa cu cafea si ciocolata.

Am incercat fel si fel de retete de muffins, de la cele simple, la cele cu fructe si pana la cele sarate. De data aceasta am simtit nevoia sa testez o varianta mai rafinata si am pornit de la prajitura Boema, care are baza insiropata, glazura si crema de ciocolata. Mi s-a parut ca ar merge bine sa le insiropez cu cafea, ideea mi-a venit dupa ce am preparat o cafea la esspresor-ul manual cu lapte Prima Latte III Red Breville.

Pasii retetei nu sunt deloc complicati: se prepara o tava de muffins, se prepara cafeaua si apoi siropul in care se vor scufunda.
Se pregateste glazura, care se aplica peste si la sfarsit se bate frisca cu crema de ciocolata si se pune deasupra cu ajutorul unui posh. Optional, se mai poate adauga si frisca alba deasupra. In mai putin de o ora obtinem un desert ca la cofetarie.

 

Ingrediente:

Pentru muffins:
200 gr zahar
200 ml lapte
1 lingura de ulei
2 oua
300 gr faina
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
Pentru insiropat:
200 ml cafea
100 gr zahar
Pentru glazura:
150 gr ciocolata
1 lingura ulei
Pentru crema:
400 gr frisca naturala
4 linguri de crema de ciocolata

Mod de preparare reteta Muffins insiropate cu cafea

Se preincalzeste cuptorul si se pregatesc ingredientele.

Blatul
Se mixeaza ouale cu zaharul, pana cand iese o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul si laptele si se amesteca.
Se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt.
In tava de muffins se pui foi de hartie si se adauga in fiecare compozitie.
Se da tava la cuptor la 180 grade pentru 30 de minute. Se lasa sa se raceasca dupa ce se scot.

Siropul
Cafeaua preparata la Espressor Manual cu Lapte Prima Latte III Red Breville se amesteca cu zaharul, pana cand acesta se topeste.

Fiecare muffin se insiropeaza.

Glazura
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu o lingura de ulei.
Se aplica peste fiecare muffins si se lasa sa se intareasca.

Crema
Se bate frisca naturala la robot, cand incepe sa se intareasca se adauga crema de ciocolata. Se mixeaza in continuare, avand grija sa nu se taie.

muffins insiropate cu cafea

Crema se pune intr-un posh si se orneaza cu ajutorul unui dui.
Se dau la rece pana cand se intareste crema.
Pofta buna!

Recomand si aceste retete cu cafea:

Chec cu banane si glazura de crema de branza cu cafea

chec cu banane si glazura

Rulada cu dovleac si cafea

rulada cu dovleac si cafea

Crema caramel cu cafea pentru prajituri cu foi

Crema caramel cu cafea

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.