Muffins cu caise reteta de briose pufoase cu fructe

muffins cu caise

Muffins cu caise. Briose cu caise. Retete de briose cu fructe. Retete cupcake si muffins cu gem de caise in imagini. Briose pufoase cu fructe.

Reteta de briose cu caise sau orice fruct este varianta cea mai rapida cand ai nevoie de ceva dulce, mai ales daca sunt si copii prin preajma. Sunt usor de preparat, usor de mancat si nici macar nu te murdaresti pe maini. Ingredientele sunt simple si cu siguranta le ai tot timpul in casa. Unde mai pui ca reteta e gata, cap-coada, in 30 de minute.

Aceste muffins sunt pufoase, dar daca iti plac cele cu textura umeda, ti le recomand pe cele cu iaurt si visine:

briose cu visine

Pe Instagram postez cam tot ce gatesc, doar ca unele retete nu ajung si pe blog, asa ca te astept si acolo.

Cateva sfaturi:

Pe langa ingredientele necesare mai e nevoie de o tava si de hartii de muffins. Daca nu le ai pe acestea din urma, tava se unge cu ulei si se presara faina.

Cantitatea de zahar poate fi marita sau redusa, in functie de gustul tau sau de cat de dulci sunt fructele.

Reteta de muffins poate fi preparata cu orice fel de fructe, dar se pot adauga si bucatele de ciocolata alba sau neagra.

Forma de muffins nu se umple decat 3/4, pentru ca ele vor creste in timpul coacerii.

Ingrediente briose cu caise

250 gr faina alba
100 gr zahar
1 pachet praf de copt
200 ml lapte
1 ou
50 ml ulei
1 lingurita de esenta de vanilie
200 gr caise
putina sare

Mod de preparare reteta muffins cu caise

Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea.
In alt bol se amesteca ingredientele lichide: laptele, oul, uleiul si esenta de vanilie.
Compozitia lichide se adauga la cea uscata, amestecand usor, doar pana se incorporeaza ingredientele.

Se adauga si caisele taiate bucati.

muffins cu caise


Tava de muffins se unge cu ulei si se presara cu putina faina sau se pot pune hartii de muffins.
Se pune compozitie in forme, dar nu mai mult de 3/4 din capacitatea lor.
Se da tava la cuptor si se coc 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.


Pofta buna!

Recomand si aceste deserturi cu fructe:

Prajitura cu visine reteta de prajitura pufoasa de casa

Prajitura pufoasa cu visine

Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla si rapida

Prajitura pufoasa cu capsuni

Chec cu caise reteta simpla si rapida de prajitura de casa

chec cu caise

Prajitura cu zmeura si iaurt – reteta simpla si rapida

prajitura cu zmeura si iaurt

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.