Maduva de vita la cuptor

Maduva de vita la cuptor

Maduva de vita la cuptor . Cum se prepara maduva. Retete cu maduva. Maduva cu paine prajita. Cum se fac oasele cu maduva.

Sunt sigura ca sunt doua tabere: cea cu cei care iubesc maduva si cea cu cei care sa nici n-o vada. Eu, una, nici n-am stiut ca-mi place pana in momentul in care am vazut oasele intr-un magazin. Si cand le-am zarit, parca mi-am amintit cum am mancat candva, in copilarie si ca mi-au placut.

Nu tineam minte sa fi facut vreodata, dar amintirea de copil la masa, cu familia, imi era foarte clara in minte. Dupa ceva timp am inteles ca mancasem impreuna cu tata. Mama cred ca face parte din a doua categorie.

Deci, inapoi la magazin. Cum stateau oasele frumos in cutia frigorifica, am vazut ca un kg costa doar 8 lei si ceva, asa ca n-am mai stat pe ganduri si am luat cateva bucati.

Le-am pregatit in doua feluri deja, asa ca va pot povesti de fiecare in parte si alegeti voi care va convine mai mult. Diferenta a fost ca la unul dintre ele m-am ales si cu o supa tare buna.
Le puteti prepara direct la cuptor sau puteti sa fierbeti mai intai oasele si apoi sa le rumeniti la cuptor.

Mod de preparare reteta Maduva de vita la cuptor

Pentru reteta avem nevoie doar de cateva bucati de oase cu maduva si sare. Eu am folosit sare naturala, de la Praid.

Prima oara le-am pregatit direct la cuptor. Am asezat oasele in tava in care am pus o foaie de copt. Am dat la cuptor cam 20-25 de minute (pana cand se rumenesc deasupra) si gata, atata a fost tot.
Le-am servit cu paine prajita. Mai recomand sa incercati cu usturoi sau cu hrean, vedeti voi care va place mai mult.

A doua oara, m-am gandit ca ar fi pacat sa nu fac o supa din oase, asa ca le-am fiert la Multicooker cu gatire sub presiune cam 10 minute, apoi le-am dat la cuptor cam 10 minute. Le-am servit tot cu paine prajita si am presarat sare de Praid, iar zeama am folosit-o la o supa cu taitei.

Astept sa-mi spuneti din care tabara faceti parte.

 

De pe blog va mai recomand si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.