Lemon Curd crema de lamaie pentru deserturi si prajituri

lemon curd

Lemon Curd – Cum se prepara crema de lamaie pentru prajituri si deserturi
Iubesc lamaia. O iubesc asa de mult ca as fi in stare sa o mananc sub orice forma. De mult timp imi propusesem sa-mi fac lemon curd sau crema de lamaie si ma speria cantitatea de zahar la o portie atat de mica. Pentru ca eu cand ma uit la o reteta prima data ma uit la cantitatea de zahar sau de unt. Untul era acceptabil, 50 de g, dar zaharul nu-mi prea convenea la 150 de g. Deja numaram caloriile.

Asa ca am apelat la indulcitorul natural cu gust stabilizat Green Sugar si am folosit cinci linguri, cantitate care a fost perfecta pentru mine. Acest indulcitor nu are gustul amar specific steviei si are 0 calorii, deci nu a mai fost nevoie sa le numar. Am folosit cinci linguri de indulcitor, lemon curd-ul a fost acrisor cu un gust pronuntat de lamaie, exact asa cum imi place mie. Bineinteles ca se mai poate adauga indulcitor natural Green Sugar, daca il vreti mai dulce.

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe joy of baking si cu ea raspund provocarii primite de la Timea. Si frumos e sa dau si eu provocarea mai departe, nu? Si m-am gandit sa o provoc pe Florentina sa prepare si ea doua deserturi cu Green Sugar.

lemon curd1

Ingrediente Lemon Curd

3 oua
5 linguri indulcitor natural Green Sugar
sucul proaspat stors de la 2 lamai mari
50 g unt
coaja de lamaie rasa

Mod de preparare reteta Lemon Curd

Intr-un bol de inox, punem cele trei oua, indulcitorul natural si sucul de lamaie si amestecam cu un tel sau cu o spatula.
Punem bolul de inox deasupra unei craticioare in care fierbe apa (la bain-marie) si amestecam pana se ingroasa si capata consistenta smantanei. Va dura cam 10 minute.
Luam bolul deoparte si adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se incorporeaza si s-a topit. Acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem la frigider.
Se poate prepara cu cateva zile inainte de a fi folosit, ba chiar si cu o saptamana.
Se poate folosi la tarte, muffins, cupcakes sau diferite prajituri.

lemon curd2

Daca iubiti lamaia, incercati lemon curd.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.