Legume stir fry

Stir fry este o metoda de prajire a legumelor, stir inseamna „a amesteca”, iar fry „a praji”. Adica, amestecam in timp ce prajim. Prin aceasta metoda, ingredientele se prepara la foc mare, astfel incat sa ramana crocante. Se foloseste ulei putin, de aceea este o reteta potrivita si pentru cei la dieta. Acest fel de a pregati legumele se intalneste in bucataria asiatica.
Reteta de legume stir fry se vrea a fi mai mult o reteta pentru cei ce vor sa incerce pentru prima oara mancarurile chinezesti. De obicei, se pun mai multe arome sau sosuri, dar pentru a cunoaste procedeul si a face cunostiinta, este de ajuns. Pe parcurs va veti obisnui cu acest fel de retete si probabil veti dori sa incercati mai multe din bucataria asiatica.

Ingrediente Legume Stir Fry

1 ceapa
1 ardei gras
1/4 varza chinezeasca
1 conserva de baby corn
1 catel de usturoi
1 lingura de ulei
2 linguri de condiment Nouvelle Cousine Kotanyi
1 lingurita sos de soia (optional) sau sare

Mod de preparare reteta Legume Stir Fry

Se curata ceapa, usturoiul, ardeiul gras si varza. Conserva de porumb se scurge de lichid.
Se taie ceapa si ardeiul gras in bucati mai mari. Varza chinezeasca se taie in fasii. Usturoiul se taie in felii subtiri.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat adaugam lingura de ulei. Punem legumele pe rand, mai intai ceapa, ardeiul gras, baby corn, usturoi si le tinem pe foc cam un minut. Amestecam prin scuturarea tigaii. Adaugam varza chinezeasca si condimentul pentru legume. Scuturam tigaia, adaugam sos de soia sau sare. Totul dureaza nu mai mult de 5 minute.
Se serveste cald.

Incercati si voi Legume Stir Fry.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.