
Kimchi de ceapa verde – reteta din bucataria coreeana
Kimchi de ceapa verde. Reteta kimchi simpla. Kimchi cu ceapa verde. Preparate coreene. Retete fermentate coreene. Cum sa faci kimchi de ceapa verde. Kimchi cu ardei iute. Kimchi pentru garnitura. Kimchi sanatos. Reteta coreeana kimchi. Kimchi cu usturoi si ghimbir.
Kimchi este un un preparat traditional coreean, cunoscut pentru gustul sau iute si acru, fiind un element esential in bucataria din Coreea. Kimchiul de ceapa verde, Pa kimchi (파김치), este o varianta rapida si usoara de kimchi, care pastreaza toate beneficiile fermentarii, dar cu un gust mai proaspat datorita cepei verzi. Este perfect ca garnitura sau acompaniament pentru diverse feluri de mancare.
Kimchi poate fi servit ca garnitura la orez, carne sau chiar in sandwich-uri. Daca iti place mai picant, poti adauga mai mult ardei iute in compozitie. Fermentarea poate fi ajustata in functie de preferinte: cu cat kimchiul sta mai mult la temperatura camerei, cu atat va deveni mai acru.
Desi exista multe variante de kimchi, kimchiul de ceapa verde se remarca prin gustul sau proaspat si textura crocanta. Acesta este un acompaniament perfect pentru o varietate de feluri de mancare, dar poate fi savurat si ca gustare.
Ce este kimchiul de ceapa verde?
Kimchiul de ceapa verde este o varianta de kimchi care foloseste ceapa verde ca ingredient principal. Aceasta este marinata intr-un amestec de condimente, care poate include ardei iute, usturoi, ghimbir si sos de peste. Procesul de fermentare confera kimchiului de ceapa verde un gust acru si picant, iar ceapa verde adauga o nota de prospetime.
Ingrediente pentru kimchi de ceapa verde
Ceapa verde – un ingredient de baza in aceasta reteta, ceapa verde adauga un gust proaspat si usor iute, tipic preparatelor coreene.
Usturoi – usturoiul ofera o aroma puternica si intensa, care completeaza perfect celelalte condimente.
Ghimbir – adauga un gust usor picant si o aroma revigoranta, esentiala in multe retete coreene.
Gochugaru – pentru un plus de iuteala si un gust picant, caracteristic kimchi-ului.
Sos de peste– ingredient cheie in kimchi, sosul de peste adauga un gust umami care imbogateste aromele.
Zahar – echilibreaza gustul iute si sarat, adaugand o usoara dulceata
Beneficiile pentru sanatate
Probiotice naturale: Kimchiul este o sursa excelenta de probiotice, care contribuie la sanatatea intestinala.
Vitamine si minerale: Ceapa verde este bogata in vitaminele A, C si K, precum si in minerale esentiale.
Antioxidanti: Ingredientele folosite in kimchi au proprietati antioxidante, care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi.
Ingrediente:
1 legatura de ceapa verde
2-3 linguri de sare
1-2 linguri de gochugaru
2-3 catei de usturoi, tocati
1 cm de ghimbir, ras
2-3 linguri de sos de peste (optional)
1 lingura de zahar (optional)
Mod de preparare reteta kimchi de ceapa verde
Se spala ceapa verde si se taie in bucati de aproximativ 4-5 cm.
Intr-un bol mare, se amesteca ceapa verde cu sarea si se lasa sa stea timp de 30 de minute pentru a se inmuia.
Intr-un alt bol, se combina ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul, sosul de peste si zaharul.
Se adauga amestecul de condimente peste ceapa verde si se amesteca bine.
Se poate consuma imediat sau se poate transfera la frigider intr-un borcan sterilizat.
Poate fi servit ca garnitura la orez, carne sau peste. De asemenea, este delicios in sandvisuri sau ca ingredient in salate. Poti experimenta adaugand kimchiul in supe sau tocanite pentru a intensifica aromele.
Kimchiul de ceapa verde este un preparat versatil si sanatos, care aduce un strop de autenticitate si savoare in orice masa. Cu beneficiile sale pentru sanatate si gustul sau unic, este cu siguranta un aliment pe care merita sa-l incerci. Pregateste-l acasa si bucura-te de aromele coreene in confortul propriei tale bucatarii!
RECOMAND SI ACESTE RETETE DE KIMCHI:
Cum se face kimchi – reteta pas cu pas

