Islere cu crema de unt cu cacao si glazura de ciocolata

Islere

Islere sunt fursecuri delicioase cu crema de unt si o glazura de ciocolata. Sunt usor de preparat si dispar rapid de pe platou.
Le puteti face cat de mari sau mici vreti, dar sa folositi la crema un unt cat mai gras.
Sunt fragede de se topesc in gura si sunt foarte apreciate. Puteti pregati Islere de sarbatori, in weekend, cand aveti musafiri, dar si cand va e pofta de ceva dulce.
Am pregatit aceasta reteta pentru aniversarea de 20 de ani de Dr Oetker in Romania si am fost provocata sa pregatesc un desert din zona Ardealului.
Cu ocazia acestei aniversari, Dr Oetker a pregatit pentru voi multe suprize. Intrati pe Momente dulci de la Dr Oetker pentru a le descoperi.

Recomand si biscuitii spritati.

biscuiti spritati cu untura

Incercati si fursecuri americane cu ciocolata

Chocolate chip cookies

Ingrediente Islere

Pentru fursecuri:
200 g unt
1 ou
4 linguri smantana
1 lingurita suc de lamaie
1 zahar vanilat Dr Oetker
1 lingurita praf de copt Dr Oetker
500 g faina
Pentru crema:
200 g unt 82%
200 g zahar pudra
3 lingurite cacao Dr Oetker
Pentru decor:
glazura ciocolata neagra Dr Oetker

Mod de preparare reteta Islere

Fursecuri
Untul se mixeaza cu oul, se adauga treptat smantana, sucul de lamaie si zaharul vanilat.
Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen.

Se intinde o foaie de aluat de aproximativ jumatate de cm grosime si se taie cercuri de marime egala cu ajutorul unui pahar rotund sau cu un decupator de fursecuri.

Se pun pe foaia de copt, in tava si se dau la cuptor la 180 de grade pana incep sa se rumeneasca.

Se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Crema
Untul se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga cacaua.

Glazura
Se pune intr-o oala apa la fiert si cand s-a infierbantat se introduce glazura de ciocolata neagra Dr Oetker.
Se tine pe foc pana cand se topeste ciocolata.

Asamblare Islere
Se iau cate doua fursecuri si le lipesc cu crema de unt.

Se aplica si se lasa sa se intareasca.

Pofta buna!

Va las si reteta video de Islere:

Sursa reteta aici

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.