Inghetata cu visine reteta cu frisca si iaurt

Inghetata cu visine

Pentru ca noua ne plac mult visinele, am incercat sa facem si inghetata cu visine. Daca vreti varianta rapida, o faceti ca la inghetata rapida cu capsuni.

La reteta  puteti face un sos din visine sau le puteti pune intregi. Noi am optat pentru ultima varianta.
Poate fi preparata si cu altfel de fructe, cum ar fi : capsuni, cirese, zmeura, fructe de padure, etc. Cantitatea de fructe poate fi schimbata, in functie de gustul fiecaruia. Fructele pot fi puse intregi, zdrobite sau transformate in sos.

Daca incercati reteta, va astept si pe pagina de Instagram , unde puteti sa-mi trimiteti poze cu reteta incercata.

Cum se bate frisca
Se foloseste o frisca naturala, cu un continut de grasimi de cel putin 30%, de preferat cu 35%.
Sa fie racita bine. Inainte sa o bateti, se pune in frigider bolul si telul.
Se bate mai intai frisca si apoi se adauga treptat zaharul pudra.
Aveti grija sa nu o bateti mai mult decat e nevoie sau se transforma in unt.

Ingrediente

400 ml frisca naturala
2 linguri de zahar pudra
200 ml iaurt
400 g visine

Mod de preparare reteta inghetata cu visine

Se bate frisca. Se adauga treptat zaharul pudra si se bate in continuare, avand grija sa nu se transforme in unt.
Se adauga iaurtul si se amesteca usor cu o spatula sau cu ajutorul unui tel.
Se adauga visinele fara samburi, intregi sau taiate marunt. Daca doriti, puteti sa faceti un sos, pe care sa il incorporati in amestecul de frisca si iaurt.
Se da la congelator si se amesteca la fiecare ora cu o furculita. Pofta buna!

Recomand si:

Inghetata cu un singur ingredient

Inghetata cu un singur ingredient

Inghetata cu fructe de padure si iaurt in mai putin de un minut

Cum se face inghetata cu sare

Inghetata cu nuca de cocos

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.