Glazura de ciocolata pentru prajituri, fursecuri si torturi

glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata. Reteta de glazura de ciocolata cu ulei. Glazura cu ulei. Reteta de glazura cu ulei. Cum se prepara glazura fara frisca? Glazura cu ciocolata fara frisca. Glazura fara frisca pentru prajituri si torturi.

O reteta de care aveti nevoie pentru prepararea deserturilor, fie ele fursecuri torturi sau prajituri. Folositi ciocolata de menaj, amaruie, cu lapte, dar nu folositi ciocolata cu umplutura. De preferat, o ciocolata de calitate buna si cu un procentaj cat mai ridicat de cacao.
Neaparat sa o topiti la bain marie. Se poate folosi si la posh cu un dui cu varf subtire, dar se si poate picura cu lingura. Trebuie sa o lasati sa se raceasca putin, altfel riscati sa curga. Daca vreti sa curga, cum ar fi la marginea torturilor, o puteti pune cand este fierbinte. Se pot scrie si litere cu aceasta glazura.
Uleiul va face ca glazura sa fie lucioasa.
Daca folositi glazura  la torturi si prajituri care trebuiesc feliate, dupa ce aplicati pe suprafata, taiati cu cutitul feliile, va fi mult mai usor sa feliati mai apoi si nu va mai crapa ciocolata.

Incercati si crema de unt cu cacao pentru torturi si prajituri sau crema de unt cu dulce de leche.

Ingrediente Glazura de ciocolata

200 g ciocolata
1 lingura de ulei

Mod de preparare reteta Glazura de ciocolata

Pentru bain marie, folositi un vas special sau puneti putina apa intr-o craticioara si deasupra un bol din inox.
Rupeti ciocolata in bucati si puneti in vasul de inox. Cand apa incepe sa fiarba si aburii sa se ridice, ciocolata incepe sa se topeasca. Amestecati ca sa se topeasca toate bucatile de ciocolata si adaugati lingura de ulei.
Amestecati si luati de pe foc cand ati obtinut o glazura lucioasa, fara bucati de ciocolata.
Folositi glazura la torturi, prajituri, fursecuri, biscuiti, eclere, etc. Daca nu folositi toata cantitatea, se poate reincalzi.

Folositi si voi glazura la deserturile voastre.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Mai recomand si:

Bilute Jerbo cu biscuiti, nuca, gem de caise si glazura de ciocolata

Bilute Jerbo

Cozonac Babka insiropat, cu umplutura de ciocolata si nuci

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.