Un gem dulce-acrisor,care a devenit favorit pentru noi. Cred ca ar merge bine si in combinatie cu ghimbirul.
Ingrediente:
2 kg corcoduse
1 kg zahar
3 boabe de cardamon crapate
Mod de preparare:
Se pun intr-o oala corcodusele si se fierb putin pana s-au inmuiat. Daca nu lasa zeama se poate adauga putina apa. Cand s-au inmuiat se trec print-o sita. Se pot pune la fiert si fara samburi si atunci sariti peste pasul asta. Se pun corcodusele inapoi in oala, se adauga zaharul, cardamonul si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
Amestecam mereu ca sa nu se lipeasca gemul. Se pune in borcane sterilizate si se da la dunst,10-15 minute de cand a inceput sa fiarba.
N-am mancat niciodata gem de corcoduse. Daca zici ca e bun, il incerc si eu 🙂
Asta-mi place,cineva care se lasa pe mana mea:)
Are o culoare foarte frumoasa.
Si cu un gust pe masura.
Tare bine arata! Vreau si eu un borcan la pachet :))
Asta s-a dus primul:))
Interesanta reteta! La ce culoare minunata are nu ma indoiesc nici de gust… deja imilasa gura apa 🙂
Dulce-acrisor,copiii l-au terminat inaintea celui de zmeura:)
Cred ca este delicioasa!