Fursecuri cu gem de zmeura

Fursecuri cu gem de zmeura

Fursecuri cu gem de zmeura Retete simple de fursecuri. Fursecuri pentru Craciun. Fursecuri cu gem.

Fursecurile acestea sunt nelipsite de pe platoul de Craciun, dar le pregatesc tot timpul sezonului rece, pentru ca sunt foarte indragite.
Se prepara cu ingrediente putine si accesibile, pe care le am mereu in casa. Merita desfacut un borcan de gem pentru ele!

Mie imi amintesc de sarbatori, cand avem multe feluri de prajituri pe masa si nu stim din care sa luam. Imi amintesc de familia in jurul mesei, cum depanam amintiri si ne bucuram ca putem fi impreuna. Sau ii amintim pe cei care n-au putut veni acasa, sa petreca impreuna cu noi.

Daca tii post, poti incerca varianta aceasta.

Bineinteles ca se poate folosi orice fel de gem, dar acesta este preferatul, cand vine vorba de aceste fursecuri. Se potrivesc de minune si cu cel de prune, capsuni sau caise.

Ingrediente:

200 gr unt, la temperatura camerei
250 gr zahar
250 gr faina
1 ou
1 zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
1 borcan de gem de zmeura

Mod de preparare reteta fursecuri cu gem de zmeura

Se pregatesc ingredientele. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
Untul se mixeaza cu zaharul, pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga oul si zaharul vanilat sau esenta si se mixeaza in continuare.
Se adauga si praful de sare si se formeaza un aluat omogen.
Se da la frigider pentru 30 de minute sau pana cand de intareste.

Se ia cate o bucatica de aluat, cam de 1 cm si se face o biluta, care se pune in tava.
Se apasa cu degetul mare, cat sa se faca o adancitura in mijloc.

Se pune gem inauntru.

Fursecuri cu gem de zmeura

Se da tava la cuptor, pentru 8-10 minute, la 180 de grade.
Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!

Fursecuri cu gem de zmeura

Recomand si aceste retete de fursecuri:

Cornulete fragede cu untura

cornulete fragede cu untura

Fursecuri Inimioara

Fursecuri inimioara

Fursecuri daneze cu vanilie

fursecuri daneze cu vanilie

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.