Foietaj cu banane si ciocolata

Foietaj cu banane si ciocolata

Foietaj cu banane si ciocolata. Retete rapide cu aluat de foietaj. Desert cu aluat de foietaj, ciocolata si banane. Desert cu aluat de foietaj.

Va spun de la inceput ca pentru acest desert delicios aveti nevoie de doar trei ingrediente. Pe care probabil le aveti in casa mai tot timpul.

Aceasta reteta o sa va fie de mare ajutor cand o sa aveti nevoie de un desert rapid. Va recomand sa aveti mereu in congelator aluat de foietaj. Il puteti folosi la reteta dulci, dar si sarate. Pe mine m-a scos de multe ori din incurcatura, mai ales cand m-am trezit cu musafiri neanuntati.
Printre retetele incercate sunt: coronita cu carnati, rulouri pizza, cornulete cu gem de gutui sau bastonase pizza.
Am mai gasit si varianta aceasta, care mi se pare interesanta.

Mai sunt cateva retete cu banane pe care le gasiti pe blog: Muffins cu banane, Milkshake cu zmeura si banane, Banane prajite (Kluay Kaek) sau Chec cu banane

Pasii retetei sunt foarte simpli. Se decongeleaza aluatul, se cresteaza, se adauga bananele si crema de ciocolata, se ruleaza si apoi se da la cuptor. Optional, puteti unge aluatul de foietaj cu un ou, pentru a se rumeni frumos.

Nu pot decat sa va recomand si voua acest desert delicios, combinatia de banana+ciocolata este una foarte reusita.

Incercati si Negresa cu banane reteta simpla, rapida si economica

negresa cu banane

Va recomand si Pancakes cu banane

pancakes cu banane

Foietaj cu banane si ciocolata

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 2 banane
  • 4 linguri crema de ciocolata

Mod de preparare reteta

Aluatul trebuie lasat sa se decongeleze.
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
Se desface aluatul de foietaj si se cresteaza intr-o parte, cam 2/3 din lungime.
In partea necrestata se pun 2 linguri de crema de ciocolata, se pun cele doua banane, iar deasupra se unt cu inca 2 linguri de crema.

Se ruleaza si se inchid capetele.

Se da tava la cuptor si se coace foietajul la 180 de grade pentru 20-25 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca.

Se scoate tava din cuptor, se lasa foietajul sa se raceasca si se feliaza.
Se poate pudra cu zahar. Se serveste ca atare sau cu inghetata.
Pofta buna!

Incercati si reteta Samosa cu foi de placinta

Samosa cu foi de placinta

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.