Faguri

faguri

Mai tineti minte cand ne facea mama faguri? Ne pregatea cate un lighean si mancam pana nu mai puteam!

Reteta este o reteta de baza, pe care orice gospodina trebuie sa o aiba acasa. A fost si ramane una dintre retetele copilariei.

Sursa reteta: aici. Am pregatit doar o jumatate de portie, voi puteti pregati o portie intreaga.

Ingrediente faguri

3 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri lapte
12 linguri faina
sare
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

Mod de preparare reteta faguri

Ouale se amesteca cu zaharul si cu putina sare. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu un tel.

Se pune forma/presa pe flacara de la aragaz si se lasa sa se infierbante bine.
Se unge cu putin ulei si se pune o lingura din compozitie.

Se inchide forma si se lasa cam un minut.

Se servesc cu crema de ciocolata sau dulceata.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.