Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben este o dulceata aromata, pe care o vom savura cu mare drag iarna.
Este si foarte usor de preparat.
Daca pepenele e foarte dulce, puteti pune mai putin zahar, daca nu, folositi 1 kg.

Daca v-a placut aceasta reteta, incercati si dulceata din coaja de pepene rosu sau dulceata de visine.

Ingrediente dulceata de pepene galben

2 kg de pepene galben
800 g – 1 kg de zahar
1 lamaie

Mod de preparare reteta dulceata de pepene galben

Pepenele galben se curata de coaja si de seminte.
Se taie in bucati mici si se pune intr-o oala mare.
Se amesteca cu zaharul si sucul de lamaie si se lasa deoparte o jumatate de ora.
Se pune oala pe foc si se fierbe la foc mic pentru aproximativ o ora.
Se indeparteaza spuma si se amesteca des.
Dulceata de pepene galben e gata cand s-a ingrosat si deasupra devine lucioasa. Se poate face si proba cu farfuria.
Intre timp, borcanele se spala bine si se usuca in cuptor 20 de minute la 180 de grade. Borcanele nu trebuie sa se atinga intre ele, altfel exista riscul de a se sparge.
Se toarna dulceata de pepene galben in borcane, se infileteaza borcanele si se lasa in cuptor, pana cand acesta se raceste.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.