Drob de pui la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Drob de pui la Multicooker

Drob de pui la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este o reteta pe care am pregatit-o pentru sarbatorile de Pasti. Se prepara rapid, e sanatos si mai ales delicios!

Recomand si pasca pufoasa fara aluat

Multicooker-ul Crock Pot Express cu gatire sub presiune a devenit ajutorul meu numarul 1 in bucatarie. Iata motivele pentru care il recomand:
– 4 moduri de preparare – gatit rapid (sub presiune), gatirea lenta, saute sau abur
– 8 setari rapide de gatit pentru o varietate de mese rapide și sanatoase, prin simpla atingere a unui buton
– Control digital cu o singura atingere cu capacitate de pornire programata
– Capac cu închidere etans

Ingrediente drob de pui la Multicooker

5 oua
1 ceapa
1/2 lingurita sare
piper negru, proaspat macinat, dupa gust
2 linguri de ulei
500 g carne tocata de pui
500 g ficat de pui
2 legaturi ceapa verde
2 legaturi leurda

Mod de preparare reteta

Ceapa alba, ceapa verde si leurda se curata si se taie marunt.

Se pun cele doua linguri de ulei in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si se seteaza BROWN/SAUTE 5 minute.
Cand uleiul s-a incins, se adauga ceapa si carnea tocata de pui.
In ultimul minut se adauga si ceapa verde.
Se scoate compozitia intr-un bol si se pune deoparte.
Se pune o cana de apa in vasul Multicooker-ului Crock Pot Express si se asaza suportul pentru gatit la abur.

Ficateii spalati se pun intr-un vas pentru gatit la aburi sau o sita si se asaza in vas.

Se inchide capacul si se seteaza programul STEAM pentru 10 minute.
Se verifica supapa de aburi sa fie inchisa.
Cand programul s-a terminat, se elibereaza aburul, apoi se scot ficateii, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati.

Se adauga la compozitia de carne tocata, impreuna cu 4 oua, sare si piper dupa gust.

Se amesteca bine si se pune compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili de 20 cm sau intr-o forma de silicon.
Oul ramas se bate si se pune deasupra.

Se pune suportul pentru abur in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si se toarna 200 de ml de apa.
Tava cu drobul de pui se asaza pe suportul de inox.
Se inchide capacul, se verifica supapa de aburi sa fie inchisa si se seteaza programul POULTRY pe pozitia HIGH pentru 20 de minute.
Dupa ce se termina programul, se elimina aburul si se lasa sa stea 10 minute.
Se scoate capacul cu grija si apoi tava cu drob.

Se lasa sa se raceasca si se presara deasupra verdeata tocata.

Pofta buna si sarbatori fericite!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.