Cupcakes cu ciocolata si frosting de matcha

Cupcakes cu ciocolata si frosting de matcha

Cupcakes cu ciocolata si frosting de matcha este o delicioasa reteta de muffins ciocolatosi cu o crema de unt cu pudra de ceai verde.
Combinatia aceasta e de nota 10 si daca si voua va place matcha, nu pot decat sa va recomand sa o incercati si voi.

Sa va spun cate ceva despre matcha, care este de fapt pudra de ceai verde si are multe proprietati benefice asupra organismului. In comparatie cu o cana de ceai verde, contine de 137 de ori mai multi antioxidanti.
Are efectul energizant al cafelei, creste energia si intensifica rata de ardere a caloriilor de catre organism.
Reduce stresul, relaxeaza mintea si imbunatateste starea de spirit.
Matcha este benefic pentru: creier, arderea caloriilor. detoxifiere si pentru o piele mai sanatoasa.
Este nelipsit din viata de zi cu zi a japonezilor, dar a devenit cunoscut in lumea intreaga si poate fi folosit la fel si fel de preparate.

Matcha se poate folosi si la deserturi, puteti pregati briose, torturi si chiar si prajituri. Pe blog mai gasiti reteta de budinca de tapioca si chiar si o inghetata cu matcha.

Despre crema de unt cu pudra de ceai verde nu pot decat sa va spun ca provoaca dependenta. Cei care indragesc deja matcha, vor aprecia gustul acestei creme, care se potriveste excelent cu aroma si textura brioselor.

Va recomand si reteta de cupcakes cu crema de unt cu vanilie.

Crema de unt cu vanilie pentru muffins

Ingrediente cupcakes cu ciocolata si frosting de matcha

125 gr faina
35 gr cacao
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
3/4 lingurita praf de copt
100 g zahar
100 g zahar brun
1 ou
125 ml lapte
60 ml ulei
125 ml apa fierbinte
1 lingurita esenta de vanilie

Ingrediente frosting de matcha
100 gr unt de 82%, la temperatura camerei
200 g zahar pudra
2-3 lingurite de matcha

Mod de preparare reteta

Cupcakes
Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
Ingredientele uscate (faina, cacaua, bicarbonatul, praful de copt si zaharul) se pun intr-un bol si se amesteca.

Se adauga laptele, uleiul si esenta de vanilie si se amesteca cu un tel, o lingura sau cu mixerul.

Se incorporeaza apa fierbinte.
In tava de briose/muffins se pun formele de hartie si se toarna compozitie. Nu umpleti de tot, trebuie sa acoperiti doar 3/4 din hartia de muffin.
Se da tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.

Frosting de matcha
Untul se mixeaza cu zaharul pudra.

Se adauga pudra de matcha si se mixeaza in continuare.

Frosting-ul se aplica la temperatura camerei, dar cupcakes-urile decorate se pastreaza la frigider.

Pofta buna!

Pentru reteta de cupcakes cu ciocolata m-am inspirat de aici, iar pentru frosting am folosit crema de aici.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.