Cum se repara crema taiata
Ati aflat vreo solutie la cum se repara crema taiata?Cu siguranta ati patit sa vi se taie crema si cand se intampla, e tocmai cand aveti mai mare nevoie sa va iasa.
O sa va spun doar remedii incercate de mine si care au functionat. Daca mai stiti si altele, va sa le treceti in casuta cu comentarii de facebook sau cea a blogului. In acest fel vom putea afla de noi solutii, care sa ne vina in ajutor cand avem nevoie. Desi mai mult ne-am bucura sa nici nu avem avem nevoie de ele.
De ajutor mi-a fost Olguta de la Pastry Workshop, care m-a ghidat online in timpul unui dezastru cu crema. De la ea am aflat ca pentru o crema cu unt trebuie sa folosim unt cu un continut de grasime de 82%, cel cu 65% contine mai multa apa si sunt mai multe sanse sa se taie crema.
Cum se repara crema taiata
1. O modalitate este de a repara crema pe bain marie. Se bate crema cu telul sau mixerul pana cand isi revine. Asta e cea mai sigura metoda.
2. O alta metoda am invatat-o de la o tanti de la tara, care stia sa faca fel de fel aluaturi si prajituri cu foi si crema. Metoda ei mi s-a parut ciudata, dar cand mi-a explicat de ce, a capatat sens. Ea a reparat crema cu mana, pur si simplu a bagat-o in bol si a amestecat pana cand a avut consistenta potrivita. Explicatia a fost ca temperatura mainii ajuta crema sa se omogenizeze.
Probabil o sa mai gasiti pe internet alte metode de cum se repara crema taiata. Eu pe acestea le-am incercat, mi-au reusit si de aceea vi le-am spus si voua.
Voi ce solutii aveti?
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.