Cum se face iaurtul de casa
Astazi va voi spune despre metoda mea de a pregati iaurtul de casa, o metoda usoara si cu care obtinem un iaurt dens si cremos, peste noapte.
Reteta o am din cartea „A Book of Middle Eastern Food” si este singura dupa care fac iaurt, pentru ca nu am dat niciodata gres cu ea.
Ingrediente Cum se face iaurtul de casa
1 litru de lapte de vaca nepasteurizat
1 lingura de iaurt
Mod de preparare reteta Cum se face iaurtul de casa
Aveti nevoie de un litru de lapte si de o lingura de iaurt din comert. Apoi, de fiecare data cand veti face iaurt folositi o lingura din iaurtul vechi.
Punem laptele la fiert si apoi il lasam sa se raceasca putin. Laptele e gata atunci cand putem tine degetul mic in el pana numaram la 10. Daca e prea cald sau prea rece nu se prinde iaurtul.
Punem intr-un recipient lingura de iaurt,adaugam putin lapte si amestecam,apoi adaugam restul laptelui.
Punem recipientul intr-o patura,acoperim cu un capac si lasam la loc cald intre 8-12 ore.
Reteta a dat rezultate bune cu laptele de la tarani, cu cel din magazin am avut un iaurt inferior, cu multa apa.
Incercati si voi Iaurt de casa
Voi incerca si eu cu lapte de la tarani.
Da rezultate bune laptele de la tarani.
Și cum îi mulgeți pe țărani?
Și cum îi mulgeți pe țărani?
si eu voi incerca!
Super! Sa vezi ce bun e 🙂
Tot asa procedez si eu, iese tare bun. Eu iau lapte de la o vecina, nu cumpar din comert.
Imi place fotografia!
Ai noroc cu vecini buni 🙂 Eu iau de la dozator.
Voi retine ideea! Este foaret utila!
Ma bucur ca iti este de folos.