Crema diplomat reteta pentru rulada, tort si prajitura

crema diplomat

Crema diplomat este o reteta de baza pe care o puteti folosi la tortul diplomat, la rulada sau la alte deserturi.
Crema se prepara din lapte, galbenusuri, frisca si gelatina. Nu este deloc greu de facut.
Reteta de crema diplomat este o reteta cu imagini pas cu pas si a fost folosita la tort diplomat.
Incercati si crema de unt cu vanilie sau crema de unt cu dulce de leche.

Ingrediente

5 galbenusuri
175 g zahar
500 ml lapte
500 ml frisca
2 linguri de faina
1 plic de gelatina (15 g)
1 esenta de lamaie

Mod de preparare reteta crema diplomat

Galbenusurile se amesteca cu zahar, faina si esenta de lamaie.

Se adauga laptele si se amesteca.
Se pune compozitia la fiert, la foc mic.
Se fierbe amestecand des, pana cand compozitia se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca 15 minute.
Se hidrateaza gelatina in 50 ml de apa.

Gelatina hidratata se pune in crema calda (sa nu fie fierbinte) si se amesteca. Se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca.

Se amesteca usor cu crema racita.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.