Crema cu mascarpone si Nutella pentru torturi si prajituri
Crema cu mascarpone si Nutella. Crema cu mascarpone. Crema cu Finetti. Crema pentru tort. Crema cu ciocolata pentru prajituri. Reteta crema mascarpone Finetti. Desert rapid cu mascarpone. Crema pentru umplutura tort. Decorare tort cu mascarpone. Crema de tort cu Nutella.
Daca sunteti in cautarea unei retete de crema delicioasa pentru prajituri sau torturi, crema cu mascarpone si Nutella este alegerea perfecta. Aceasta crema este nu doar simplu de preparat, dar si extrem de versatila, putand fi folosita in diverse deserturi, de la torturi la prajituri sau chiar ca umplutura pentru fursecuri.
Utilizari
Umplutura pentru Torturi: Folositi aceasta crema ca umplutura intre blaturile de tort. Este perfecta pentru torturi de ciocolata sau torturi cu fructe.
Prajituri si fursecuri: Puteti umple fursecuri cu aceasta crema sau o puteti folosi ca glazura pentru prajituri.
Deserturi la pahar: Creati un desert rapid si delicios in pahare, alternand straturi de crema cu biscuiti sfaramati sau fructe.
Sugestii de servire
Simplu: Pune crema in pahare sau boluri individuale si decoreaza cu fructe de padure, fulgi de ciocolata sau nuci maruntite.
Cu biscuiti: Creeaza un desert tip „tiramisu” alternand straturi de crema cu biscuiti inmuiati in cafea.
Ca topping: Foloseste crema de mascarpone cu Nutella pentru a decora prajituri, torturi sau briose.
Sfaturi
Toate ingredientele sa fie reci inainte de a incepe prepararea.
Cantitatea de Nutella se poate ajusta in functie de preferinte.
Crema se poate pastra in frigider pentru 2-3 zile, dar cel mai bine este sa o consumi proaspata.
Ingrediente crema cu mascarpone si Nutella
250 g mascarpone
200 g Nutella (sau Finetti)
200 ml smantana pentru frisca (cu minimum 30% grasime)
Mod de preparare reteta crema cu mascarpone si Nutella
Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol rece, se mixeaza smantana pentru frisca pana cand devine ferma. Nu se mixeaza excesiv, deoarece poate deveni unt.
Intr-un alt bol, se adauga mascarpone si Nutella. Se mixeaza usor pana cand se obtine o crema omogena. Daca preferati un gust mai intens de ciocolata, se poate adauga o lingura in plus de Nutella.
Se adauga treptat frisca batuta in compozitia de mascarpone si Nutella, amestecand usor cu o spatula, astfel incat crema sa ramana pufoasa.
Se pune crema in frigider pentru cel putin 30 de minute inainte de a o folosi.
Sfaturi Utile
Variatii: Se pot adauga ingrediente suplimentare, cum ar fi nuci tocate, fulgi de ciocolata sau fructe proaspete pentru a personaliza crema dupa gustul dumneavoastra.
Conservare: Crema se poate pastra la frigider intr-un vas etans pentru 2-3 zile. Asigurati-va ca o acoperiti bine pentru a preveni uscarea inainte de a o folosi la ornarea torturilor si prajiturilor.
RECOMAND SI ACESTE RETETE:
Crema de gris pentru prajituri cu unt, lapte si lamaie