Cozonac leopard – reteta video

Cozonac leopard este o reteta de cozonac cu pete de felina, nu prea dulce si mai usor de pregatit decat ati crede. Am pregatit o reteta video, care va arata pas cu pas cum se prepara.

Din cantitatile de la cozonac leopard, iese un cozonac dolofan, dar daca aveti tavi mai mici, puteti pregati 2. Daca doriti un cozonac leopard mai dulce, adaugati zahar dupa gust.

Vedeti si reteta de cozonac.

cozonac pufos cu nuca si cacao reteta pas cu pas

Merita incercat si cozonacul floare.

Ingrediente cozonac leopard

500 g faina
250 ml lapte caldut
4 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 plic coaja de lamaie Dr Oetker
1 lingurita esenta de lamaie
1 ou
1 galbenus
50 g unt
5 g sare
2 linguri cacao neagra Dr Oetker
2 linguri lapte
1 albus

Mod de preparare reteta cozonac leopard

La lapte se adauga zaharul si drojdia si se lasa deoparte 5 minute.

cozonac leopard

Se framanta un aluat din faina, lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie, ou, galbenus, unt si sare.
Aluatul se imparte in trei, doua bucati mai mari egale si una mai mica.

Cele 2 linguri de lapte (il puteti incalzi) se amesteca cu cacao. O lingura din acest amestec se adauga la unul dintre aluaturile mai mari, iar restul la aluatul mai mic.
Se framanta pana se incorporeaza bine si au o culoare uniforma.

Toate aluaturile se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Fiecare aluat se imparte in 7 bucati egale din care se vor pregati 7 suluri.
Voi denumi bucatile necesare asambalrii in aluat alb, aluat maro si aluat negru.

Se intinde aluatul alb si se lasa deoparte. Se intinde aluatul negru si se pune peste aluatul alb.
Se intinte aluatul maro, se pune peste aluatul negru si se ruleaza.
Se procedeaza la fel si cu restul bucatilor de aluat.

Se pregateste tava si se tapeteaza cu ulei si faina sau cu hartie de copt.
Se aseaza sulurile in tava. Se lasa deoparte, in loc ferit de curent, pentru 30 de minute, ca sa creasca.

Se unge cu albus batut si se coace la 180 de grade.

Sursa reteta aici.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.