Cornulete tigarete fragede si delicioase cu magiun sau gem si untura
Cornulete tigarete. Cornulete tigarete fragede. Cornulete umplute cu magiun. Reteta cornulete tigarete. Desert traditional romanesc. Retete de cornulete cu gem. Cum se fac cornuletele tigarete. Retete de patiserie de casa. Cornulete fragede cu untura.
Cornuletele tigarete sunt o varianta eleganta si delicioasa a clasicelor cornulete, fiind ideale pentru a fi servite la mesele festive sau pentru a aduce o nota dulce in orice zi obisnuita. Aceste mici delicii sunt usor de recunoscut prin forma lor subtire, asemanatoare unor mici rulouri. Cu o crusta frageda care se topeste in gura si o umplutura dulce si aromata, cornuletele tigarete sunt alegerea perfecta pentru cei care doresc un desert traditional cu un plus de rafinament.
Ingrediente de Baza
Faina – confera structura necesara aluatului.
Untura rece – esentiala pentru fragezimea aluatului; se poate inlocui cu unt, daca doriti.
Smantana si galbenusuri – contribuie la textura cremoasa si la gustul fin al aluatului.
Magiun de prune, marmelada sau gem gros – umplutura perfecta pentru aceste cornulete, datorita consistentei sale care nu curge la copt.
Vanilie si sare – pentru a intensifica aromele aluatului.
Sfaturi pentru Cornulete Tigarete Perfecte
Temperatura ingredientelor: Asigurati-va ca untura sau untul folosit este foarte rece pentru a obtine un aluat fraged si aerat.
Rularea aluatului: Nu presati prea tare cornuletele la rulare, pentru a pastra fragezimea si a preveni ruperea lor.
Coacerea: Nu coaceti prea mult cornuletele, pentru ca se pot usca. Cautati sa obtineti o nuanta usor aurie.
Ingrediente cornulete tigarete
500 gr faina
200 gr untura
2 galbenusuri
150 gr smantana
1 lingurita esenta vanilie
magiun, gem sau marmelada pentru umplut
zahar pudra vanilat
Mod de preparare reteta cornulete tigarete
Se pregatesc ingredientele. Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
Intr-un bol mare, se combina faina, sarea, vanilia si untura rece. Se framanta usor cu varfurile degetelor pana cand se obtine o textura nisipoasa. Se adauga galbenusurile de ou si smantana, amestecand pana ce aluatul incepe sa se lege.
Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie subtire, de aproximativ 20×50 cm, cu forma unui dreptunghi. Se taie aluatul in patratele de 10×10 cm.
La baza fiecarui patratel, se adauga o lingurita de magiun de prune sau alt gem mai gros, folosind un pos cu dui subtire. Gemul poate fi combinat cu nuca macinata pentru un plus de aroma. Se ruleaza fiecare patratel pentru a forma cornulete subtiri.
Se asaza cornuletele in tavi tapetate cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-17 minute, pana cand devin usor aurii.
Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se trecprin zahar pudra cat sunt inca caldute. Dupa ce s-au racit complet, vor fi atat de fragede incat se vor topi in gura.
Cornuletele tigarete sunt o alegere ideala pentru a aduce un plus de savoare in orice moment al zilei. Cu o crusta frageda si o umplutura bogata, acest desert va cuceri inimile celor care apreciaza preparatele de casa, pline de arome autentice. Incearca aceasta reteta traditionala si bucura-te de cornuletele fragede si delicioase in compania celor dragi!
RECOMAND SI ACESTE RETETE DE CORNULETE:
Cornulete cu crema de branza si gem de afine
Cornulete fragede cu untura si nuca
Cornulete cu nuca, unt si vanilie reteta simpla si rapida