Cornulete fragede cu untura
Stiti ce reteta lipsea de pe blog? Tocmai cea de cornulete fragede cu untura!
Reteta de cornulete fragede nu este doar din caietul mamei, ele sunt facute de mama si ma bucur ca reusim sa le postam si aici.
Cornulete fragede este o reteta de baza pe care orice gospodina trebuie sa o aiba si toata lumea stie ca cele mai fragede sunt cele facute cu untura. Cornulete fragede pot fi umplute cu rahat, magiun sau gem. Pot fi mici sau mari, dupa cum va plac voua.
Incercati si voi reteta de cornulete fragede.
Ingrediente cornulete fragede
6 linguri untura, la temperatura camerei
6 linguri zahar
3 linguri otet
10 linguri apa
1 praf de copt
375 gr faina sau cat cuprinde
Mod de preparare reteta cornulete fragede cu untura
Se framanta un aluat elastic din untura, zahar, otet, apa, praf de copt si faina cat cuprinde.
Aluatul se imparte in bilute de marime egala.
Se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie rotunda. Se taie in triunghiuri de marime egala.
La baza se pune o bucatica de rahat sau magiun si se ruleaza dinspre margine inspre mijloc.
Cornuletele se aseaza in tava.
Se da tava la cuptor la 180 de grade sau foc mediu pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.
Se procedeaza la fel cu restul bucatilor de aluat.
Se tavalesc prin zahar pudra.
Cornulete fragede, o reteta ce nu trebuie ratata!