Colaci

Acesti colaci imi amintesc de vacantele de iarna la tara. Reteta de colaci nu este pentru colaci dulci, ci pentru bagels, care sunt putin mai grei decat covrigii, sunt sarati si au o compozitie mai densa. Desi initial le spusesem covrigi, mi-am dat seama ca era gresit, acestia au alta forma, iar in engleza se numesc pretzels. Pe la bunica stiu ca le zicea colaci. Am amintiri dragi din copilarie cand mergeam la colindat si imi umpleau gazdele traista cu colaci.

Ingrediente Colaci

450 gr faina alba
25 gr drojdie
1 lingurita sare
250 ml apa calduta

Mod de preparare reteta Colaci

Se amesteca 50 ml de apa calduta cu drojdia si se lasa 5 minute deoparte. Se adauga amestecul la faina,apoi incorporam si restul de apa. Adaugam sarea si framantam un aluat. Se lasa deoparte la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 8 bucati, facem fiecare bucata sul si apoi lipim capetele. Intre timp punem o oala mare cu apa la fiert in care adaugam cateva linguri de bicarbonat de sodiu si preincalzim cuptorul.
Cand incepe sa fiarba apa,punem covrigii unul cate unul in apa. Lasam cam 30 de secunde (se vor ridica la suprafata) si ii punem in tava. Putem presara toppingurile mai sus amintite.
Se da tava la cuptor si se coc cam 30 de minute, ultimele minute se va intredeschide usa pentru a obtine o culoare frumoasa.
Se servesc cu unt, crema de branza sau ca atare.

Incercati si voi Colaci.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.