Ciorba radauteana de pui cu smantana reteta pas cu pas

ciorba radauteana

Ciorba radauteana este una dintre cele mai indragite ciorbe de la noi. Este usor de preparat si este indragita deopotriva de cei mici si de cei mari.
Pentru ciorba radauteana avem nevoie de doar cateva ingrediente simple, iar timpul de preparare este de o ora, deci nu ne tine toata ziua la bucatarie.
Ciorba radauteana se poate prepara dupa propriul gust: se poate adauga mai multa smantana si se poate potrivi de gust cu otet sau lamaie.
Puteti pregati aceasta ciorba pentru masa de sarbatoare, pentru masa de duminica sau de cate ori va e pofta de ea.
Pe langa aceasta ciorba si ciorba a la grec sau ciorba de cartofi cu smantana si tarhon sunt foarte indragite.

Ingrediente ciorba radauteana

1 piept de pui cu os
1 morcov
1 ceapa
1 pastarnac
1 telina mica
200 g smantana
2 galbenusuri
3 catei de usturoi
sare si piper
patrunjel verde
otet sau lamaie, dupa gust

Mod de preparare reteta

Se curata legumele, se spala si se taie in bucati mari.

Se pune apa si sarea la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga pieptul de pui si legumele. Se ia spuma.

Cand s-au fiert se scot afara. Supa se strecoara.

Morcovul se taie in cubulete. Restul legumelor se paseaza si se adauga in supa.
Se ia carnea de pe os si se taie in bucatele mici.
Morcovii si carnea de pui se pun inapoi in supa.
Usturoiul se piseaza.
Galbenusurile si smantana se pun intr-un bol.

Se amesteca si se adauga un polonic de supa.

Se amesteca si se toarna incet in oala. Se fierbe la foc mic.
Cand incepe sa fiarba, se adauga usturoiul si se stinge focul.

Se adauga patrunjel tocat, dupa gust se adauga otet sau lamaie si se serveste fierbinte.


Ciorba radauteana este foarte delicioasa!

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.