Ciorba de peste o reteta pescareasca dobrogeana

ciorba de peste

Una dintre ciorbele mele preferate este ciorba de peste. Pana acum, cea mai buna ciorba de peste a fost cea din Delta, unde se pun mai multe feluri de peste proaspat.
O sa vin si cu o reteta de ciorba de peste dobrogeana, deocamdata iata o ciorba de peste cu orez, leustean si multe legume.
Am ales macrou, pentru ca are o aroma mai puternica, ideal ar fi sa o faceti cu mai multe feluri de peste proaspat.

Incercati si ciorba radauteana de pui cu smantana si ciorba de dovlecei.

Ingrediente Ciorba de peste

3 bucati de macrou (dar se poate face cu orice fel de peste)
1 morcov
2 tulpini de telina
1 ceapa
2 ardei
2 rosii
1 cartof
2 linguri de orez
1 lingura de pasta de tomate
1 lingura ulei
leustean,patrunjel
suc de lamaie ptr acrit (n-am avut bors)

Mod de preparare reteta Ciorba de peste

Se curata si se spala legumele.
Pestele se curata si se taie bucati, iar legumele se taie cubulete.
Se caleste ceapa in ulei, apoi se adauga morcovul.
Dupa ce s-au inmuiat, se adauga ardeii, cartoful si tulpina de telina.
Tot acum se poate adauga si pasta de tomate, apoi adaugam apa.
Dupa ce s-au fiert legumele, se adauga bucatile de peste.
Se fierbe numai putin. Apoi se adauga orezul si rosiile si se mai tine putin pe foc.
La sfarstit se adauga patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Se acreste dupa gust cu zeama de lamaie sau bors.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.