Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Una dintre ciorbele noastre favorite este ciorba de fasole verde. Se prepara rapid si o puteti prepara cu fasole verde sau galbena, congelata, proaspata sau conserva.
Daca folositi fasole proaspata, timpul de preparare dureaza putin mai mult, doar cat fierbe fasolea.
Ciorba aceasta este foarte indragita si de copii, de aceea o includem destul de des in meniul nostru.

Ingrediente Ciorba de fasole verde

2 litri de supa de pui sau de legume
1 ceapa mica
200 gr fasole verde sau galbena congelata
3 linguri zarzavat pentru iarna
leustean proaspat
4 linguri de smantana
suc de lamaie, dupa gust
sare si piper

Mod de preparare reteta

Curatam ceapa si o taiem in cubulete. Daca folositi fasole verde congelata, o lasati ca atare, daca este proaspata o taiati in bucati de aproximativ 2 cm.
Calim ceapa in putin ulei,adaugam fasolea verde,zarzavatul si supa.
Lasam sa fiarba cam 10 minute.
Intr-un bol punem smantana si adaugam putina supa. Amestecam, apoi punem un polonic de supa si apoi turnam in ciorba. Mai lasam sa fiarba la foc mic 5 minute. Acrim cu suc de lamaie.
Adaugam leusteanul, sarea si piperul, dupa gust.

Recomand si:

Ciorba de dovlecei a la grec

Ciorba de dovlecei a la grec

Supa italiana Minestrone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.