Cheesecake

For English version scroll down

Am vazut atatea retete de cheesecake pe net,ca chiar nu mai stiam pe care sa o fac. Asa am ajuns la Pumpkin pie si am folosit acel concept. Nu a iesit atat de cremos pe cat este versiunea cu dovleac,dar a fost delicios.

Ingrediente:
Pentru crusta:
100 gr biscuiti digestivi
50 gr unt topit
Pentru umplutura:
500 gr branza de vaci
250 gr frisca lichida (era indulcita)
2 oua
100 gr zahar
sos de afine

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu untul topit, apoi se apasa pe forma de copt (eu am folosit de silicon), pe fund si pe margine.Se da la frigider pana facem umplutura.
Frisca batuta se amesteca impreuna cu branza de vaci,ouale si zaharul.
Se toarna umplutura peste crusta si se da la cuptor,cam 40-45 de minute,pana cand mijlocul nu mai joaca daca miscam forma.
Se serveste cu sos de afine sau orice este pe placul vostru.

This is my first cheesecake and I can’t explain why I have waited so long to make it. As I type, key lime pie comes to mind and it’s going on my to do list.

Ingredients:
For the crust:
100 digestive cookies
50 gr butter
For the filling:
500 gr cottage cheese
2 eggs
250 gr whipped cream
100 gr sugar
blueberry sauce

Crumble the cookies and mix with the melted butter. Push down the mixture in the form and place in the refrigerator until making the filling.
Mix the cottage cheese with the whipped cream and add the eggs and sugar.
Add the mixture to the crust and bake in the oven for 40-45 minutes or until the center is done.
Serve with blueberry sauce or your choice of topping.

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Cheesecake

  1. Merita sa incerci o data si cu crema de branza in loc de branza de vaci. Obtii o textura mai fina si o prajitura mai rafinata 🙂

  2. Mi-am dat eu seama cand am mancat-o ca nu era ca cheesecakeul pe care il stiam eu. Ai dreptate cu crema de branza. As vrea sa incerc si varianta fara copt,cu racit la frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.