Chec cu banane si glazura de crema de branza cu cafea

chec cu banane si glazura

Chec cu banane si glazura. Banana bread cu glazura. Reteta de chec cu banane.

Chec cu banane am mai facut eu si inca de multe ori. Cam de cate ori am avut banane bine coapte, pe care nu le mai manca nimeni. Pana acum am crezut ca acesta este secretul unul banana bread delicios. Asta pana am incercat si cu glazura, care te duce la un alt nivel. Aici am folosit o glazura din crema de branza si cafea si s-a potrivit extrem de bine.

chec cu banane si glazura

Ingrediente:

Pentru chec
3 banane bine coapte
100 gr unt
100 gr zahar
2 oua
200 gr faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 zahar vanilat
50 gr nuci
50 gr stafide
Pentru glazura
150 gr crema de branza naturala
4 linguri de unt, la temperatura camerei
25 ml espresso rece, preparat la Espressor Breville Prima Latte
65 gr zahar pudra

Mod de preparare reteta chec cu banane si glazura

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza tava de 10×23 cm cu putin ulei si se presara faina.
Se prepara espresso la Espressor-ul Breville Prima Latte.
Se pregatesc ingredientele.

Zaharul se amesteca cu untul. Se adauga bucatile de banane si se zdrobesc. Se amesteca si se adauga cele 2 oua.

Se pun in bol faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca.

Se pune compozitia in tava si se da la cuptor, la 180 de grade pentru 55-60 de minute sau pana cand se rumeneste si scobitoarea iese curata.

Se lasa sa se raceasca 10 minute si se scoate pe un gratar.

Se prepara glazura.
Crema de branza se mixeaza cu untul. Se adauga zaharul pudra si cafeaua si se bate in continuare, pana cand devine o compozitie cremoasa.

Se aplica glazura peste checul de banane, se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Recomand si aceste retete:
Foietaj cu banane si ciocolata

Foietaj cu banane si ciocolata

Negresa cu banane reteta simpla, rapida si economica

negresa cu banane

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.