Chai Masala

Chai Masala

Acum ceva timp am vazut o poza cu Chai Masala si asa pofta mi s-a facut ca m-am si dus la Chef Darshan sa vad reteta. Foarte simpla, de altfel.

Reteta de chai = este reteta de baza, la care se foloseste cardamon, scortisoara si ghimbir. Acestea sunt aromele de baza, daca vreti mai puteti adauga si altele, cum ar fi: nucsoara, anason stelat sau cardamon negru. Adaugati dupa gust. Se indulceste cu zahar brun sau miere.
Folositi un ceai negru de calitate pentru un chai delicios. Eu am preferat sa nu fierb mierea cu laptele, daca folositi zahar brun puteti sa o faceti.

chai masala

Ingrediente

3 parti lapte
1 parte apa
cardamon, scortisoara, ghimbir
ceai negru
miere

Mod de preparare reteta chai Masala

Punem la fiert laptele cu apa, cardamonul, scortisoara si ghimbirul si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute. Adaugam ceaiul negru si mai lasam 5 minute, tot la foc mic. Am folosit un plic de ceai la o portie.
Se strecoara si se indulceste dupa gust.
Se serveste fierbinte.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.