Budinca indiana de fidea, cardamon si sofran

Budinca indiana de fidea, cardamom si sofran

Budinca indiana de fidea, cardamom si sofran

Candva,pe alte meleaguri,am descoperit ca o zona a orasului se numea India Town. Taman in fata magazinului cu dulciuri era statia de autobuz si niciodata nu-mi parea rau ca ajungeam prea repede sau ca imi pleca autobuzul chiar in fata ochilor. Nu alergam niciodata dupa el, ci faceam stanga imprejur si mergeam direct in lumea delicateselor indiene.
Prima vizita a fost ca o prima oprire intr-o tara straina. Dulciuri atat de diferite de cele de pe la noi, ingrediente de care nici nu auzisem si ochii imi fugeau in toate partile. Luam mereu ceva diferit, pana mi-am facut cateva favorite. Toate erau galbene de la sofran sau curcuma si toate erau dulci,incredibil de dulci.
Pe cand imi faceam eu cercetarea,am dat peste reteta aceasta, Semiya Kesari sau Budinca indiana de fidea, cardamom si sofran, pe care nu o mai vazusem,dar cum era atat de simplu de pregatit. Mi-am adunat ingredientele si m-am pus pe treaba. Un desert diferit pe care vi-l recomand cu mare drag.

Daca v-a placut aceasta reteta, incercati si budinca de orez mexicana.

Ingrediente Budinca indiana de fidea, cardamom si sofran

100 gr fidea
65 g de zahar
200 ml de apa
cateva fire de sofran
2 bucati de cardamom, crapate
2 linguri de ulei sau unt
cateva nuci

Mod de preparare reteta Budinca indiana de fidea, cardamom si sofran

Punem uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat adaugam fideaua.
Lasam sa se rumeneasca,amestecand din cand in cand ca sa nu se arda.
Cand s-a rumenit,adaugam apa,cardamomul si sofranul. Zaharul inca nu trebuie adaugat,daca o faceti acum v-a schimba textura preparatului final.
Dupa ce a scazut apa si s-a fiert fideaua, adaugam zaharul si amestecam. El se va topi deindata.
Punem budinca in farfurii si presaram cateva nuci.

Pofta buna!

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Budinca indiana de fidea, cardamon si sofran”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.