Budinca de orez cu sofran

Budinca de orez cu sofran

Budinca de orez cu sofran
O reteta din bucataria persana, care se numeste Sholezard si este un desert cu o aroma foarte placuta. Se poate face cu orez la aburi, ramas de la mancarea chinezeasca.

 

Ingrediente

o portie de orez gatit la abur sau fiert
apa
1/4 lingurita sofran Kotanyi
2-3 linguri apa de trandafiri sau dupa gust
4 linguri de zahar

Mod de preparare reteta Budinca de orez cu sofran

Se fierbe orezul in apa, pana bobul de orez se inmoaie foarte mult. Se incepe cu o cantitate dubla de apa fata de cea de orez si mai adaugam pe parcurs, daca e nevoie.
Amestecam des ca sa nu se lipeasca, iar cand a ajuns la consistenta dorita, adaugam zaharul, sofranul si apa de trandafiri. Continuam sa amestecam si lasam sofranul sa-si raspandesca frumoasa culoare si aroma, dar nu le lasam prea mult pe foc ca sa nu-si piarda din proprietati.
Se pune in farfurii si se serveste cald sau rece.
Optional, putem orna cu scortisoara macinata sau cu boabe de migdale sau de fistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.