Pentru pachetelul de scoala am pregatit si aceste briose sarate cu iaurt si telemea si m-am inspirat din cartea „Bunatati la cuptor”.
Se fac extrem de usor, ingredientele sunt simple si in mai putin de trei sferturi de ora avem niste briose pufoase si gustoase.
Daca v-a placut aceasta reteta, incercati si muffins cu mere si scortisoara.
Ingrediente Briose sarate cu iaurt si telemea
250 gr faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita de cimbru
1/2 lingurita de busuioc
3 cepe verzi
75 gr malai grisat
100 gr telemea
4 linguri ulei de masline
150 gr iaurt
160 ml lapte
2 oua
Mod de preparare reteta Briose aperitiv cu iaurt si telemea
Se incinge cuptorul.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea. Taiem cepele verzi si le adaugam cu cimbrul, busuiocul, malaiul, telemeaua sfaramata in bol.
Intr-un alt bol, batem iaurtul, laptele, uleiul si ouale. Se toarna peste faina si se amesteca totul cu un tel, numai cat sa se incorporeze faina.
Punem hartiile de copt in tava si le umplem 3/4 cu compozitie. Se da tava la cuptor 20-25 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca.
Incercati si voi Briose aperitiv cu iaurt si telemea
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
sigur le voi face si eu…sunt tare apetisante!
miti, felicitari pt. mixerul Philips!:)
Multumesc,felicitari si tie!
Acum m-am apucat sa le fac. Am modificat putin reteta. Sper sa imi reuseasca.
Nu are cum sa nu-ti iasa:) Astept impresii.
Mmm, tare apetisante!!Da, sunt perfecte pentru pachetel:)Pup!
Sper sa accepte cat mai mult timp astfel de pachetele:)
Arata asa de bine! Trebuie incercat cat de curand.
Ti le recomand cu mare drag