Briose Chelsea. Rulouri cu stafide . Rulouri englezesti Chelsea.
Din cartea „Retete delicioase pentru prepararea painii” si unde apar sub denumirea de Chelsea Buns.
Ingrediente Briose Chelsea
225 ml lapte caldut
1 ou
500 gr faina
1/2 lingurita sare
6 linguri zahar pudra
50 gr unt moale
un cub mic de drojdie (25 gr)
Ptr umplutura:
25 gr unt topit
100 gr stafide
1 lingurita coaja de lamaie
2 linguri de zahar brun
Mod de preparare reteta
Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam.
Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza.
Dupa ce s-a dublat ca volum,il intinem intr-un patrat de aproximativ 30 cm. Ungem aluatul cu untul topit pentru umplutura,adaugam stafidele,zaharul brun si coaja de lamaie.
Rulam aluatul,lipim marginile si taiem in 12-16 felii,pe care le asezam pe tava cu partea taiata in sus.
Acoperim tava si o punem la loc cald,ferit de curent pana isi dubleaza volumul. Dam drumul la cuptor.
Le coacem cam 20 de minute sau pana sunt aurii.
Recomand sa incercati si:
Painici cu merisoare reteta de chifle dulci si pufoase
Pancakes coreene Hotteok umplute cu zahar brun si scortisoara
Cat de bine arata!! Cred ca a fost si foarte gustos!
A fost,ca s-au dus repede:)
Bune si pe gustul meu…
daca stiam iti pastram una:)
Mmm, pufoase si tare delicioase!!Pup!
Au fost. Te pup
Bune si aratoase!Pup!
Si bune ptr gustarica de la scoala! Te pup
Ce frumos arata, vreau si eu o briosa asa aromata! Pup
Deci mai trebuie sa fac:) Te pup
Zau ca arata tare bine si e…..tare apetisanta .
Oare ti-o mai fi ramas ceva , si pentru mine ?
Precis ca ai avut si ajutoare destoinice, ca de obicei…..
Te tzuc cu mult drag !
Ajutoarele m-au ajutat la mancat mai mult:)) Puszi
Asta-i din ciclul ce bunatati a mai facut Mitinita !
Erau de ceva vreme pe lista de incercat:)
Arata delicios, livrari la domiciliu se fac? 😀
Ar trebui:D:))