Bradut Cozonac Rosenkrantz

Bradut cozonac Rosenkrantz este o reteta de cozonac mai special, pe care il pregatim la Craciun.

Ingrediente Bradut Cozonac Rosenkranz

Pentru aluat:
400 gr faina
2 oua
110 ml lapte
un cub de drojdie de 25 gr
3 linguri de zahar
coaja de portocala rasa
Deasupra:
50 gr de unt
1 lingura de scortisoara
1/4 lingurita nucsoara macinata
6 linguri de zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce)
nuci si bomboane ptr decorat

Mod de preparare reteta Bradut Cozonac Rosenkrantz

Se pune drojdia si zaharul in lapte si se pune deoparte 5 minute.
Faina, ouale si coaja de portocala se pun intr-un bol adanc, la care se adauga drojdia cu lapte. Se framanta un aluat, care nu se lasa la dospit ci se pune direct pe masa de lucru,care a fost presarata cu faina.
Se ruleaza un dreptunghi,care se unge cu amestecul din unt,zahar,scortisoara si nucsoara. Se presara nucile si se ruleaza,pana se formeaza un sul.
Se taie sulul in bucati de cate 3 cm,dar se poate schimba marimea daca doriti.
Partea de jos se trec printr-un amestec de zahar si scortisoara. Se pun in tava si se lasa deoparte pana is dubleaza marimea.
Se dau la cuptorul preincalzit si se coc cam 30 de minute. Se pot decora cu nuci si bombonele.

Incercati si voi Bradut Cozona Rosenkrantz

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.