Blat de tort cu 9 oua reteta de baza pentru torturi mari

blat de tort cu 9 oua

Vi s-a intamplat vreodata sa aveti nevoie de o reteta de tort cu 9 oua? Mie da si daca veti face torturi etajate, la baza probabil veti folosi un blat de tort cu 9 oua.

Reteta are cateva secrete de care trebuie tinut seama:
– toate ingredientele sa fie la temperatura camerei
– ouale se separa intr-un bol separat, astfel veti evita contaminarea oualelor deja separate, in caz ca veti da peste unul stricat
– pentru un blat pufos este foarte important cum adaugati faina, aceasta se adauga alternativ si se va amesteca cu un tel si cu miscari usoare si circulare, de sus in jos

Pentru aceasta reteta am folosit o tava rotunda de 28 de cm, dar puteti folosi si alte forme.

Vedeti aici si reteta de baza pentru blat de tort.

.

Merita sa incercati si blat umed de tort cu cacao, fara insiropare.

blat umed de tort reteta simpla
blat umed de tort

Ingrediente Blat de tort cu 9 oua

300 gr faina
9 oua
9 linguri de ulei
9 linguri de apa
225 gr zahar
10 g praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare reteta Blat de tort cu 9 oua

Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugam zaharul. Alternativ, adaugam galbenusurile, apa si uleiul si mixam in continuare.
Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam cu telul, usor cu o miscare circulara.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si o dam la cuptor. Puteti folosi o tava de 28 cm.
E gata cand trece testul scobitorii,o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.
Chiar dupa ce scoateti blatul din cuptor, cu un cutit neascutit, sa dezlipiti marginea blatului de tava de copt.

Salvati eteta de blat de tort cu 9 oua.

blat de tort cu 9 oua1

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Blat de tort cu 9 oua reteta de baza pentru torturi mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.