Yakitori

Parca ma ardeau degetele sa incerc gratarul de la Dmail (tare as fi vrut sa vi-l arat si voua,dar nu mai apare pe site) si cum anul acesta am tot tinut-o intr-o bucatarie japoneza nu se cuvine sa nu continui. Si nu vin la voi cu o retete complicata, desi nu toate ingredientele se gasesc la noi am reusit sa fac reteta si cu produse autohtone.
Dar mai intai un preview a ceea ce am pregatit,ca din titlu oricum nu se intelege mult:)) pe  gratarul minune:

Yakitori este un fel de mancare din Japonia, yaki inseamna facut pe gratar si tori carne de pui. O varianta mai ciudata este cea facuta numai din piele de pui, se pare ca e buna ptr creier.
Fiindca e perfecta la detoxificare, am sa particip la provocarea Dulce Romanie a carei gazda sunt.

Ingrediente:
1 piept de pui ,dezosat
2 cepe verzi
sos de soia
miere de albine
optional: mirin,sake,catel de usturoi

Se spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme.
Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm.
Se pun bucatile de pui pe betigase,daca folositi din lemn sa le inmuiati in apa in prealabil.
Se amesteca mierea si sosul de soia si se ung frigaruile cu acest amestec.
Se preincalzeste gratarul si se aseaza frigaruile. Se ung din cand in cand cu sosul si se intorc pe cealalta parte cand s-au rumenit.
Se servesc cu orez alb simplu si se orneaza cu ceapa verde.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

24 comentarii la “Yakitori”

    1. N-am inlocuit niciodata mierea cu zahar la mancarurile asiatice. Ba mint,am facut-o o singura data si asa am descoperit ca nu e un substitut bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare