Vinete prajite

Am descoperit aceasta reteta pe cand prajeam feliile de vinete pentru o tocanita iraniana,Khoreshte Bademjam (o sa postez in curand si aceasta reteta). Sotul meu infometat a atacat o felie si cand am vazut cu ce pofta mananca,a trebuit sa incerc si eu. Rezultatul? A trebuit sa curat mai multe vinete si sa o iau de la capat.

Ingrediente:
1 vanata mare
ulei pentru prajit
sare

Vanata se curata de coaja si se taie in felii longitudinale – stiu ca suna aiurea,de aceea nici nu cred ca e corect(wink).
Se presara cu sare si se lasa cam jumatate de ora,ca sa iasa sucul amar din ele.
Se sterg cu prosoape de bucatarie (de hartie) si se prajesc un ulei pana sunt rumenite.
Noi le-am servit cu paine proaspata.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Vinete prajite”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *