Vafe belgiene

Un mic dejun de weekend, nu e complet daca din cand in cand nu facem si Vafe belgiene. Si nu orice fel de vafe, sa fie pufoase si excelente in combinatie cu frisca. Sa nu mai rascoliti internetul pentru reteta perfecta, eu am gasit-o deja si v-o impartasesc si voua.

Ingrediente Vafe belgiene

250 g  faina
4 lingurite praf de copt
2 linguri zahar
1/2 lingurita sare
2 oua
350 – 400 ml  lapte
70 g  unt topit si racit

Mod de preparare reteta Vafe belgiene

Se separa ouale.
Se pun ingredientele uscate(faina, praful de copt, zaharul, sarea)  intr-un bol. Se adauga laptele si untul topit. .
Se bat albusurile spuma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se amesteca.
Se incorporeaza usor la compozitia de faina si lapte.
Se pregatesc vafele conform instructiilor de pe cutia aparatului.
Se servesc calde cu frisca,fructe,sirop,miere sau gem.
Faceti si voi Vafe belgiene pentru micul dejun.
Print Friendly, PDF & Email

6 Replies to “Vafe belgiene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.