Turta dulce

40 min

simplu

1 portii

Cand am dat peste reteta de la Diva in bucatarie am stiut ca neaparat trebuie sa o incerc.  Am mai adaugat un ou,fiindca mi s-a parut cam greu de lucrat cu aluatul. Probabil depinde si de faina,de miere. Important e sa fie destul de elastic aluatul, ca sa se poata lucra cu el. La mine a avut consistenta plastelinei.
Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii decembrie „Dulce Romanie” a carei gazda voi fi luna viitoare.

Ingrediente Turta dulce

  • 400 gr faina
  • 50 gr unt,la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml)
  • 175 g  zahar
  • 1 lingurita de ghimbir ,proaspat ras
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra Kotanyi
  • 1/4 lingurita nucsoara Kotanyi
  • 1 lingurita scortisoara Kotanyi
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare

Mod de preparare reteta Turta dulce

  1. Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
  2. In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
  3. Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste noapte.
  4. Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
  5. Se decupeaza cu formele de biscuiti si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
  6. Se pot orna cu glazura sau se pot lasa asa simple.

Incercati si voi reteta Turta dulce

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *