Turta dulce moale cu glazura

Turta dulce am mai facut eu,cam in fiecare an de cand am maruntelele. Dar nu am incercat niciodata turta dulce moale,de care mancam cand eram copil. Si acum se mai gaseste astfel de turta prin magazine,dar nu e totuna cand o faci acasa si umpli casa cu miresme de iarna.
Reteta am gasit-o la un site despre care m-ati mai auzit vorbind si anume la Codruta aka Apa.Faina.Sare, care face o paine bestiala si arata de milioane. Va recomand cu mare drag reteta ei,este rapida,reuseste din prima si are ingrediente accesibile.

Ingrediente Turta dulce moale cu glazura

Ingrediente pentru amestec condimente de turta dulce: 3 lingurite scortisoara Kotanyi,1 lingurita nucsoara Kotanyi,1 lingurita ghimbir Kotanyi, 1/4 lingurita coriandru si 1/8 lingurita piper
1-2 lingurite din amestec de condimente de turta dulce
480 gr faina ( impartita in doua 150 gr si 330 gr)
260 gr zahar
125 gr apa
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 ou
50 gr unt
varf de sare
Glazura
1 albus de ou,
100 gr de zahar pudra,
zeama de lamaie

Mod de preparare reteta Turta dulce moale cu glazura

Mai intai facem siropul de zahar. Caramelizam o lingura de zahar, cand s-a topit si a devenit maroniu adaugam apa,apoi cele doua lingurite de mix de condimente si restul de zahar. Lasam sa se topeasca zaharul si oprim focul.
Adaugam cele 150 gr de faina in apa fierbinte si amestecam. Lasam sa se raceasca.
Adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat. Vom obtine un aluat elastic,cu care se lucreaza usor si care nu se lipeste.
Luam bucatele de aluat si formam bilute de aceeasi marime.Le punem in tava,avand grija sa lasam putina distanta intre ele,acestea vor mai creste.
Eu am pus doua tavi de fursecuri,dar nici nu le-am facut prea mari.
Se da tava la cuptor. Le-am copt cam 8 minute,dar depinde si de marimea lor. Cand le scoateti din cuptor sa fie inca moi,daca le scoateti cand sunt deja tari,acestea se vor mai usca dupa ce se racesc.
Intre timp,pregatim glazura. Batem albusul si cand s-a intarit adaugam zaharul pudra si zeama de lamaie si batem in continuare pana spuma devine lucioasa.
Dupa ce s-a racit turta dulce,introducem fiecare bucata in glazura. Le puteti glazura peste tot sau doar la suprafata.
Incercati si voi Turta dulce moale cu glazura

Comentează folosind contul de Facebook

3 comentarii la “Turta dulce moale cu glazura”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *