Tort Padurea Neagra cu Green Sugar

Tort Padurea Neagra cu Green Sugar

Tort Padurea Neagra cu Green Sugar este alegerea perfecta pentru atunci cand ai nevoie de un tort fara zahar, cu indulcitor natural sau pur si simplu vrei sa reduci numarul de calorii.
Daca vreti si varianta cu zahar vedeti reteta de tort Padurea Neagra.
Sau poate aveti nevoie doar de un blat de tort cu indulcitor.

Ingrediente

Pentru blat
175 gr faina
25 g cacao
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
8 linguri de indulcitor natural Green Sugar
1 praf de copt
un praf de sare
Pentru tort
500 ml frisca
1 lingura de zahar pudra Green Sugar
1 lingurita pasta de vanilie
1 borcan mare de compot de visine, fara samburi
2 linguri de zahar pudra Green Sugar
bombonele de ciocolata

Tort Padurea Neagra cu Green Sugar

Mod de preparare reteta tort Padurea Neagra cu indulcitor

Preaincalzim cuptorul.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.

4

Scoatem samburii din visine si lasam sa se scurga. Sucul de la compot il amestecam cu cele doua linguri de indulcitor. Pastram cateva visine pentru decor.
Batem frisca cu pasta de vanilie, adaugam si indulcitorul. O impartim in trei cantitati egale.
Taiem blatul de doua ori, cu un cutit de paine, la inceput taiem doar marginile in timp ce rotim blatul si apoi taiem mai adanc pana ajungem si la mijloc.
Asezam o felie in forma in care am copt blatul, astfel ne va fi mai usor sa asamblam. Cu o pensula sau lingurita, punem compot de visine si insiropam dupa gustul fiecaruia.
Aplicam un rand de frisca si punem visine, mai adaugam o felie de blat, insiropam, adaugam frisca si punem iar visine.

3

La ultima felie, insiropam pe partea care vine pe dedesupt. Lasam la frigider cateva ore.

2

Se orneaza tortul cu frisca, visine si bombonele de ciocolata.

Tort Padurea Neagra cu Green Sugar1

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.